Srijeda, 16 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Mnogi od nas na Danima kruha i zahvalnosti ispred O.Š. Ivana Mažuranića u Posušju probudili su dijete u sebi

U Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Posušju je održana svečana manifestacija Dani kruha i zahvalnosti u kojoj su sudjelovali učenici od prvog do petog razreda te škole sa svojim učiteljicama i učiteljima.

Njihovi roditelji, zajedno s bakama i djedovima, te ostalom rodbinom i prijateljima , pripremili su raznovrsna jela od brašna, peciva te druge domaće proizvode, gdje se na stolovima naših mališana našlo i raznovrsno voće, sokovi, pa čak i domaći likeri, a svi ti proizvodi su povezani s plodovima zemlje. Pored stola učeničkog razreda 2 E koji je organizirala njihova učiteljica Ljiljana Marković našla se i jedna akustična gitara koja je privukla znatiželjne poglede ne samo učenika tih razreda već i mnogih drugih koji nisu mogli odoljeti izazovu kako bi svojim malenim kuharskim prstićima prebirali po vratu te gitare i njenim žicama.

Ovdje moramo napomenuti kako ti maleni prstići nisu mogli odoljeti ni izazovu njihovih malenih stomačića te su oni danas umjeli omastiti svoje brkove razno raznim slasticama i pecivima koji su ih mamili poput zvuka one izložene akustične gitare u rukama najvećeg gitarskog maestra.

Sva pripremljena hrana i proizvodi su bili ponuđeni posjetiteljima, a roditelji, prijatelji i poznanici su imali priliku kupovati te proizvode bez istaknutih cijena , jer je sve bilo na bazi dobrovoljnog priloga.

Bilo je jako zanimljivo biti danas među našim prvašićima i nešto starijim uzrastima koji su se svatko na svoj način snalazili kako bi udovoljili znatiželjnim pogledima posjetitelja među kojima je bilo podosta njihovih roditelja, baka i djedova, kumova, prijatelja pa čak i predstavnika lokalnih medija.

Iskreno moramo priznati kako su ta slatka dječica dobila jako visoku prolaznu ocjenu u svom ponašanju i odijevanju, a poglavito učenici s bijelim kuharskim kapama na glavi koji su davali poseban štih današnjem danu.

Svatko od nas tko je zagazio u neke ozbiljnije godine danas je imao priliku ponovno probuditi dijete u sebi ali je prethodno morao načiniti samo jedan maleni korak, koji se sastoji u jednoj jedinoj riječi, otvorenom srcu, očima koje veselo skakuću i igraju kao klikeri a čiji pogled su uspjeli uhvatiti ti naši maleni anđeli čija su srca čista i neiskvarena u koja oni ne puštaju one koji nisu načinili taj maleni prvi korak.

Cijeli događaj bio je usmjeren na humanitarnu svrhu, jer će sav prikupljeni novac biti doniran onima kojima je najpotrebniji. Prije početka manifestacije, sve prisutne, kao i hranu koja je donesena, blagoslovio je župni vikar fra Robert Pejčić.

Ovaj događaj još jednom je pokazao snagu zajedništva i dobrote, dok su učenici, roditelji i učitelji zajedno pridonijeli pozitivnom ozračju te pomogli onima kojima je potrebna podrška.

Ovoj manifestaciji se smilovao i dragi Bog jer je upravo današnjem danu ponudio sunce koje je veselo zračilo svojim zrakama koje su obasjavale školsko dvorište O.Š. Ivana Mažuranića kao da je i ono željelo dati svoj doprinos ovoj humanoj akciji otvorenoj za sve ljude dobre volje a takvih je bilo odista mnogo danas.

Kao što se Bog smilovao današnjem danu mi se isto tako usrdno nadamo kako će se on smilovati i nastavku ove plemenite i humane akcije i narednih godina u O.Š. Ivana Mažuranića u Posušju koja bilježi sve veći broj učenika svake godine što nam svima daje nadu u svijetlu budućnost hrvatskog naroda na ovim prostorima.

Vlado Marušić/Braniteljskiportal.ba

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.