Četvrtak, 17 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

ŽT ŽZH Široki Brijeg podnijelo prijedlog za određivanja pritvora prema osumnjičenom za nasilje u obitelji

Nakon što je dana 16.10.2024. godine Županijsko tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg donijelo nalog o provođenju istrage protiv osumnjičenog K.J. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH i kazneno djelo Lake tjelesne ozljede iz čl. 173. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH a u vezi sa čl. 54. istog Zakona, i kazneno djelo Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 1 KZ F BiH, sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH, te nakon što je pred tužiteljem ispitan osumnjičeni K.J., istog dana je Općinskom sudu u Širokom Brijegu podnesen prijedlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom K.J. zbog postojanja osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i opravdane bojazni da bi ponovno počinio isto ili slično kazneno djelo.

Tužiteljstvo će nastaviti s intenzivnim radom na okončanju istrage u ovom predmetu, navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

Napomena: „Prema načelu pretpostavke nevinosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja.“

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.