Četvrtak, 17 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Koga Đolo drži u šaci? Tko se boji da Đolo ne progovori? – Ponudio 17. milijuna eura za slobodu!!!

Jutarnji List je pisao kako Ivica Đolo nudi 10.milijuna eura za slobodu. Portal OTPOR.Media u posjedu je dokumenta sa suda prema kojem Ivica Đolo nudi puno više, odnosno 17. milijuna eura.

GDJE JE ĐOLO, HRVATSKI I BIH DRŽEVLJANIN??? Padaju i one najveće face, razni narkobosovi koji hodaju sa kloniranim dokumentima, a Đolo mirno uživa i svi šute.

JEL OVO MOGUĆE, ČOVJEK NUDI NAJVEĆU JAMČEVINU U POVIJESTI HRVTSKE IZ BIJEGA. DRŽAVA ŠUTI, PNUSKOK NE SMIJE NIŠTA. SVIMA SU ZAVEZANE RUKE. NA SUDOVIMA JE ZAVJET ŠUTNJE A ON MIRNO ŠETA I UŽIVA U HRVATSKOJ BEZ TJARALICE.

Tijekom prekida kazne navodno je odletio iz Beča za Dubai pa se vratio, a na računima u inozemstvu mu spava preko 40 milijuna eura.

Pitanje je koliko je Đolo iskeširao za ovaj manevar sa prekidom, a po sudu kruži priča od 200.000 – 300-000 eura!

Zašto država šuti, zašto PNUSKOK šuti a sve znaju, znaju za nelegalno stečen novac mutnim poslovima, i kako piše u članku, bili su čak pet puta kod njega na razgovoru u kaznionici i on je šutio. Tko koči PNUSKOK a imaju sve CRNO NA BIJELO.

NA RAČUNIMA GOTOVO 40.000.000 EURA, (Sud sve zna)

VRIJEDNOST NEKRETNINA GOTOVO 15.000.000 EURA. (Sud sve zna)

Tražili su dozvolu suca istrage, odnosno nalog za razgovor zbog sumnje na pranje novca, i sudac istrage ih je dobio. Tražili su od suca izvršenje koji ga je pustio, i taj sudac je to odbio.

PNUSKOK je znao da je Đolo otišao dva dana nakon puštanja u Dubai, i da su dobili nalog vidjeli bi da je prekršio odluku o prekidu kazne, a SVI ŠUTE.

Kako je moguće da je pušten bez ikakvih mjera? Svaki zatvorenik dobije prekid kazne od minimalno 3. tjedna do 3, mjeseca, a Đolo je dobio 14 dana i kako nagradu ga sudac pustio čak dan ranije prije zakazanog termina u toplicama. To je nečuveno i nikad viđeno. Taman da pobjegne.

(Izvor, Jutarnji list) Đolo je zatražio prekid izdržavanja zatvorske kazne. Uslijedilo je to nakon što je dostavio povijest bolesti od 6. ožujka ove godine koju potpisuje neurokirurg iz OB Varaždin i kojem se, među ostalim, požalio na nesnosne glavobolje pa je isti naznačio da je došlo do pogoršanja njegova kliničkog statusa i pritom mu sugerirao stacionarno liječenje u toplicama.

Na osnovu te medicinske dokumentacije varaždinski Županijski sud je zaključio da Đolo ima pogoršanje postojećeg kroničnog stanja pa je dalje od Zatvorske bolnice zatraženo mišljenje jel moguće u penalnim uvjetima provesti terapiju. Odgovor je bio negativan i da se fizikalna u Đolinu slučaju može odraditi jedino u toplicama.

Paralelno s time, sud je i od Kaznionice u Lepoglavi tražio mišljenje te im je stigao odgovor da je “Đolo visokorizičan za zlouporabu prekida kazne”. I bili su u pravu, ali…

Sudeći prema navedena prva dva ispunjena uvjeta za prekidom služenja kazne, sud je 4. lipnja odobrio Đoli prekid ‘robije‘ u vremenskom periodu od 24. lipnja do 8. srpnja u 14 sati jer zdravlje dolazi na prvo mjesto i jedino u tom slučaju “sigurnosna procjena zatvora nije odlučna ako su zdravstveni kriteriji ostvareni”.

O svojoj odluci sud je potom rješenjem obavijestio Đolu i njegova odvjetnika kao i niz institucija poput zatvora, PU zagrebačke, Ureda za probaciju Zagreb, Ministarstva pravosuđa te Ustanove javnog zdravstva u koju se odlazi liječiti. Zanimljivo je i da se na to rješenje nitko nije žalio pa je isto brzo postalo i pravomoćno a Đolo, naravno, presretan.

Tijekom rehabilitacije, prema informacijama Jutarnjeg lista, Đolo je navodno iskoristio priliku i za putovanje van granica jer mu tijekom prekida služenja kazne a radi odlaska u popularne Stubake, nisu bile određene baš nikakve mjere opreza. Pa je tako, neslužbeno doznajemo, zaputio se u Beč odakle je odletio slobodan kao ptičica navodno u Dubai, ali se otamo par dana prije isteka roka prekida kazne vratio.

(Izvor Jutarnji list) Sa Vrhovnog suda su nam potvrdili da “prema upisnicima VSRH nije zaprimljen predmet u pravnoj stvari okr. Ivice Đole”, a također doznajemo da je navedeni Đolin spis u koji je Vujčić podnijela podnesak prije nepuna četiri mjeseca i dalje fizički na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu te da nije još uvijek otputovao prema Vrhovnom. Eventualni razlog?

Prema neslužbenim informacijama koje su došle do Jutarnjeg, tome je tako jer Đolo čini se, planira navodno dopunu svog prijedloga. Osobe upućene u problematiku nam kažu da je navodno spreman ponuditi Vrhovnom sudu čak 10 milijuna eura jamstva u zamjenu za ukidanje istražnog zatvora te izvršenja zatvorske kazne i da bi u tom slučaju sve do jednog centa bilo odmah uplaćeno na račun Vrhovnog suda uoči same sjednice.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/bivsi-suprug-nase-misice-skriva-se-od-policije-nudi-10-milijuna-eura-za-slobodu-u-hrvatskoj-nema-nista-van-granica-pliva-u-milijunima-15506418

Najnejasnije je zašto država šuti. Jutarnji je sve naveo precizno a citiram:

S osobom naznačenom kao Mustafa, s kojim je razgovarao na engleskom jeziku, Đolo je komunicirao preko Telegram grupe. Je li putem međunarodne pravne pomoći zatražena blokada Đolinih inozemnih računa kao i imovine? Nije poznato. Ali je poznato da da je Đolo van granica pravi bogataš jer posjeduje, odnosno barem je posjedovao u vrijeme ranijih uhićenja., pola od 200m2 stana u Istanbulu vrijednog preko 2 milijuna eura, penthouse na Dedinju u Beogradu od 800.000 eura kao i stan od 150 m2 u Londonu vrijednog 4 milijuna funti. I to nije sve. Đolo je bio pustio “korijenje” i u Francuskoj gdje ima zemljište i kuće vrijedne oko osam milijuna eura, a od novčanih iznosa na računima koje ima(o) doslovno boli glava – na svom računu u banci na Cipru ima oko 10 milijuna eura, u banci u Londonu oko 1,5 milijuna funti, dva milijuna eura mu spavaju u banci u Srbiji dok osobnu štednju od 15 milijuna eura ima u banci u Turskoj te 14 milijuna još na računu u Dubaiju.

Inače, u pauzama putovanja i poslovnih prilika na jahtama, u Švicarskoj, Cannesu, Podgorici, Srbiji, Ljubljani i na mnogim drugim lokacijama Đoli su godinama društvo pravile razne ljepotice od Svetlane, Jelene-Katarine, Tatjane, Milice, Iris do Dase itd…. Bile su odjevene u razne slobodne ‘dobitne‘ kombinacije, s njima se markantni Đolo naslikavao, ali i osebujno dopisivao, komplimentirao ih te se i sam nudio da ih fotografira jer da će on to bolje.

Tko su Đolini tajni partneri i čime se bave? To pitanje nitko ne smije niti postaviti. Zašto? Jer svi šute i postaje jasnije da Đolo nekoga drži u šaci i da su puštanjem lava iz kaveza sebi presudili.

Očito sad nitko nema hrabrosti ući sa njim u obračun i onda je najbolje ovako. Vuk sit, ovce na broju.

Marija Tavelić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.