Petak, 18 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

BATINAŠI TRČE POČASNI KRUG – Kolege iz Gruda iznajmili USLUGE kolega iz Širokog Brijega!

Još jedno od nekolicine nezakonitih batinjanjanja od strane policijskih službenika MUP-a ŽZH izlazi na svjetlo dana.

Kako doznaje portal OTPOR.Media, navedeno se dogodilo u malom mjestu u Grudama, Lončaci, ovo batinjanje kasnije će se utvrditi, bila je samo uvertira i trening policijskih nasilnika za Veliku Gospu u Širokom Brijegu, što smo isto zabilježili.

Kada je slavni načelnik PU Gruda Silvio Bogut velikom istragom pronašao 5 stabljika u Lončacima, premalo mu je bio jedan odjel krima, pa je u pomoć pozvao još dva odjela, jedan iz PU Široki Brijeg a drugi iz Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH.

20-ak policijskih službenika do zuba naoružanih je hrabro i neustrašivo čuvalo 5 stabljika koje su kako oni vole reći “asocirale na indijsku konoplju”. Kako su dani prolazili, nitko nije dolazio, pa su i oni i stabljike lagano počeli venuti, a dobro plaćene izvanredne sate je trebalo opravdati. Načelnik PU Gruda, koji u slobodno vrijeme voli isticati svoj IQ, je razmišljao i dosjetio se, zašto ne bi sami izabrali čije su navedene stabljike.

Nekad oko 04.08.o.g. navedeni načelnik uz šefa krima iz PU Širokog Tonija Ćorića, koji će se tek za 10 dana proslaviti glavnom akcijom, odlučili su pronaći krivca, pa su nakon te zamisli presreli Mercedesa IM tablica i zatekli dvije osobe, odnosno mušku osobu D.M. rođen 1987. godine i žensku osobu D.M. rođena 1986. godine.

Gore spomenute su prisilili da dođu na imanje gdje se nalaze stabljike i pokušali ih prisiliti da prihvate krivicu. Nakon što muška osoba D.M. nije htio prihvatiti da su to njegove stabljike, krenulo je batinjanje D.M., predvođeno Silviom Bogutom i Tonijem Ćorićem. Nakon udaranja do iznemoglosti D.M. je u strahu za vlastiti život priznao krivicu!

Na svojo službenoj stranici MUP-a ŽZH to su nekako puno jednostavnije opisali, kao da žive u paralelnom svijetu, službeni navod na stranici glasi – “04.08.2024.godine u mjestu Lončaci, općina Grude, lišili slobode dvije osobe DM ( 1986.) i DM (1987.) koje su zatečene prilikom zalijevanja nasada pet stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike Indijske konoplje.”

Dan nakon navodno su pronašli, da se njihovim žargonom izrazimo, “praškaste i zeljaste” tvari, koje su bile lako pronalažljive nakon “popravljanja” muške osobe D.M.

Načelnik PU Grude se ponosno hvalio s akcijom od 5 stabljika, s upitnim počiniteljima, kao da je otkrio međunarodnu krijumčarsku rutu ljudi, u znak toga, organizatori i učesnici velike međuopćinsko/gradske akcije, s obzirom da je sudjelovalo više odjela krima, je pribilježilo sebi ukupno više stotina sati za taj mjesec, koji su, kako saznaje naš portal, za razliku od “običnih” sati “papreno” plaćeni. Na kraju kad se zbroje svi ti izvanredni sati, izgleda da je MUP ŽZH akcija od 5 stabljika više koštala nego što bi navodni počinitelji zaradili samo prodajom na crnom tržištu.

Vrhunac svega je činjenica da je osumnjičeni i pretučeni D.M. par dana prije u PU Grude prijavio da je na automobilu pronašao tzv lokator, GPS tragač, odnosno prijavio da ga netko prati. Preklapanje samog događanja i pronalaska lokatora, upućuje da je lokator postavljen od strane pripadnika PU Grude.

S obzirom da radnja Praćenje spada u Posebne istražne radnje i da je potrebno odobrenje Suda, a po prikupljenim saznanjima OTPOR.Media ta radnja nije odobrena od nadležnog suda što upućuje na to da su pripadnici navedene PU Grude nezakonito koristili privatne lokatore i nezakonito pratili građane, pri čemu su od početka do kraja ove famozne akcije kršili zakone, činili kaznene djela i batinjali ljude, i sve je to naplaćeno više tisuća maraka mimo redovne plaće.

Sve informacije s dokaznim materijalom su dostavljene Federalnoj upravi policije kako bi se spojile s nemilim događajem od 15.08.2024. godine, i vjerujemo da će FUP odraditi profesionalno svoj dio posla, a Gospodu Ministra i Komesara pitamo koliko će još prijava batinjanja isplivati u javnost da napokon stanete na kraj huliganima sa značkama?

Marin Grizelj / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.