Subota, 19 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Uz nazočnost roditelja maloljetnik u PU Grude priznao korištenje suzavca u Školi

Nakon što je dana 9.10.2024.godine prijavljeno u PU Grude od strane ravnateljice Srednje škole AB Šimić da se u školskim prostorijama osjeća neobičan, neugodan i intenzivan miris, na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PU Grude i djelatnici Vatrogasnog društva Grude koji su evakuirali učenika i djelatnika škole, te su utvrdili da je NN osoba u prizemlju učionice uprskala suzavac – paper sprej.

Provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti policijski službenici PU Grude došli su do saznanja da je počinitelj navedenog djela mlađi maloljetnik sa šireg područja općine Grude.

Dana 17.10.2024. godine u službene prostorije PU Grude uz prisutnost roditelja i djelatnika Centra za socijalni rad maloljetnik je saslušan u svojstvu svjedoka na okolnosti događaja od 9.10.2024. godine, te je u potpunosti priznao djelo i iskazao žalbu za svoje postupke.

Nakon završene prekršajne obrade policijski službenici će ocu malodobne osobe uručiti prekršajni nalog sukladno čl. 34 st.4 Zakona o oružju i streljivu ŽZH au svezi s čl. 40 st.8 Zakona o prekršajima F BiH.

Svjedoci smo da u današnje vrijeme, neprikladno, neprimjereno ponašanje može dovesti do opasnosti za pojedinca i zajednicu, s toga pozivamo roditelje i prosvjetne djelatnike Osnovnih i Srednjih škola da kroz otvoreni razgovor s maloljetnicima ukažu na važnost odgovornog ponašanja i posljedice nesmotrenih postupaka, a sve u cilju zaštite i dobrobiti naše djece, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.