Subota, 19 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Republika Srpska dobilo spor protiv kladioničarske bande “Premier sport” i potraživanja od 30 milijuna eura!

Ministarstvo financija Republike Srpske, zastupano od strane Pravobraniteljstva Republike Srpske, dobilo je spor protiv tužitelja “Premier sport” d.o.o. Istočno Novo Sarajevo. Ukupna vrijednost potraživanja iznosila je 30.480.014,81 KM, objavilo je Pravobraniteljstvo.

“Na temelju presude Vrhovnog suda u Banjoj Luci, Republika Srpska oslobođena je odgovornosti za navodno nastalu štetu prema “Premier sport” d.o.o. Istočno Novo Sarajevo”, navodi se u priopćenju.

Pravobraniteljstvo je naglasilo da je dokazano kako u postupanju organa tužene Republike Srpske nije bilo protupravnog djelovanja, što je bio ključni razlog za odbijanje tužbenog zahtjeva za naknadu štete.

Vlast u Republici Srpskoj je 2019. godine odbila izdati licencu za priređivanje elektroničkih igara na sreću Premier kladionici, pozivajući se na novi zakon o igrama na sreću u tom entitetu. Premier kladionica je podnijela tužbu, tražeći više od 30 milijuna KM odštete.

Okružni sud u Banjoj Luci presudio je u korist Premier kladionice, no od tužbenog zahtjeva obuhvatio je samo šest mjeseci za 2022. godinu, prema čemu je Republika Srpska trebala isplatiti nešto više od pet milijuna KM. Ipak, Premier Sport smatrao je da je, s obzirom na cjelokupno razdoblje u kojem nije mogao priređivati elektroničke igre, ukupna odšteta trebala iznositi više od 30 milijuna KM.

Slučaj je završio na Vrhovnom sudu, koji je donio konačnu presudu.

Premier Sport d.o.o. Istočno Novo Sarajevo, osnovan od strane Premier World Sport d.o.o. Čitluk, imao je značajan financijski rast između 2021. i 2023. godine. Ukupni prihodi u 2023. dosegnuli su više od 122 milijuna KM, dok su rashodi iznosili oko 43 milijuna KM. Neto dobit u 2023. godini iznosila je preko 71 milijun KM. Prosječan broj zaposlenih kreće se oko 220. Stalna sredstva su oko 1.8 milijuna KM, a kratkoročne obveze oko 13.5 milijuna KM. Direktorica tvrtke je Žaklina Vučković.

Hercegovina.info

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.