Utorak, 17 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Formiran predmet protiv Izetbegovića, Ademovića, Mehmedagića i Herende

Po prijavi Edina Garaplije, bivšeg načelnika Podcentra za tajna praćenja Službe državne bezbjednosti, Tužiteljstvo BiH formiralo je predmet protiv predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, zamjenika predsjednika stranke Narod i Pravda Kemala Ademovića, bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmana Mehmedagića, bivšeg pripadnika jedinice “Ševe” Nedžada Herende te protiv više NN osoba.

-Nakon zaprimljenog podneska, a sukladno standardnoj proceduri, formiran je predmet koji je dodijeljen u rad postupajućem tužitelju koji će poduzeti potrebne radnje radi provjere navoda iz prijave, rečeno je za RTRS u Tužiteljstvu BiH.

Garaplija je kaznenu prijavu Ministarstvu unutarnjih poslova Federacije BiH podnio 27. svibnja a u prijavi navodi da su Izetbegović, Ademović, Mehmedagić, Herenda i druge NN osobe 1996. godine pristupili grupi za organizirani kriminal. Zajedno su, kako se tvrdi, djelovali s ciljem činjenja više kaznenih djela, planiranja, izvršenja i pomaganja nepoznatim izvršiteljima, propuštanja i nečinjenja, iako su, temeljem svojih službenih dužnosti a kao obnašatelji visokih izvršnih i zakonodavnih funkcija u tijelima BiH, bili obvezni provesti radnje s ciljem prijavljivanja i rasvjetljavanja najtežih kaznenih djela.

U kaznenoj prijavi se ukazuje da su samim time prijavljeni izvršili prikrivanje kaznenih djela terorizma i ubojstava vršitelja najviših sigurnosnih funkcija u FBiH a koja su činili pripadnici tajne jedinice za likvidacije “Ševe” i druge NN osobe.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.