Četvrtak, 19 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Sigurnosni sustav MUP-a ŽZH ponovno na koljenima – “Domar koji sve drži u šaci!”

Deseta godišnjica i skupština International police association (IPA) ŽZH velike međunarodne policijske udruge prošla je u Agroturizamu Marica Gaj u Grudama svečano kako i dolikuje, uz aktivne i umirovljene policajce, samom događaju su prisustvovali ministri MUP-ova, komesari, načelnici i drugi ugledni gosti. Sami događaj pao je u sjenu kada su bivši policijski službenici s nevjericom gledali kako uz rame ministra i komesara MUP-a ŽZH sjedi osoba koju su za svog radnog vijeka privodili i provodili na Županijsko tužiteljstvo.

Stanko Vukoja, domar u PU Grude je sjedio uz najviši policijski vrh MUP-a ŽZH, HNŽ i HBŽ. Ne bi tu bilo ništa neobično da navedeni Stanko Vukoja nije procesuiran na Županijsko tužiteljstvo ŽZH, a sada s podsmijehom gleda u časne i umirovljene policajce koji su ga provodili, a sada su gurnuti u stranu.

Istražno novinarstvo Hercegovina.info je provjerilo sve navode i došlo podataka od neimenovanih izvora iz Županijskog tužiteljstva ŽZH i MUP-a ŽZH da je sredinom 2010. g. S. Vukoja osumnjičen da je počinio Kazneno djelo krivotvorenje isprava iz članka 373 KZ FBiH i da je kod istoga pronađen veći broj vozila visoke klase koji potječu iz krađa u EU, a isti je i od prije bio poznat policiji. U sve navedeno je bio umješan i njegov brat Ferdo V., također poznat od prije tijelima gonjenja BiH i EU.

Danas S. Vukoja zvecka bahato ključevima u PU Grude kao domar, čuvajući da netko ne pronađe njihove spise, maltretirajući u alkoholiziranom stanju građane a i policajce koji mu ne smiju ništa, jer pored što je domar, postao je i osobni savjetnik načelnika PU Grude Silvia Boguta. Kako stidljivo govore njegovi sumještani postao je glavni za “sređivanje” kazni i vozački za općinu Grude i lokalne HDZ-ovce čiji je naravno vjerni član. Dok se njegova rodbina hvali kako je “Ćane prvi čovjek PU Grude!” Stanko glumi i šerifa voza svakodnevno službena vozila i često pali rotacije kad je na “tajnom zadatku” i pod “dozom” a to je svakodnevno, a policajci na to sve spuste glavu jer je znaju da je pod zaštitom načelnika policije.

Iz svega ovoga vidimo da je Sustav ponovno zakazao, ovakve osobe koje su provedene kroz policijske evidencije umjesto da zaobilaze policijske strukture u širokom luku, oni vide priliku za rad i korištenje resursa u tko zna koje svrhe, dok se pošteni policajci i građani koji bi pošteno radili guraju u stranu, tako navlačeći ljagu na cijeli sustav.

Na njegovo zaposlenje direktno je utjecao sadašnji načelnik PU Grude Silvio Bogut, u čijoj je do danas neprestanoj pratnji. Preko bivšeg ministra MUP-a ŽZH Davida Grbavca i bivšeg komesara HNŽ-a Ilije Lasić izborio je njegovo zaposlenje, vješto zaobilazeći sigurnosni sustav, koristeći tadašnju poziciju. Očito se određeni dio rukovodećih struja vodi onom izrekom “što dopušteno Jupiteru, nije dopušteno volu”, stavljajući tako sebe u poziciju rimskog boga Jupitera, a narod u poziciju vola. Da bi paradoks bio još veći Silvio Bogut mu je u PU Grude zaposlio zeta i suprugu. Ima li kraja ovome…

Hoće li novi ministar MUP-a ŽZH Mladen Bebek i komesar Ivan Brkić imati snage i volje da se obračunju sa kriminalom hobotnicom koja nagriza temelje policije ili će nastaviti stopama svojih prethodnika, vrijeme će pokazati, a mi ćemo naravno sve to pratiti…

Marin Grizelj / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.