Nedjelja, 20 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

GORAN GRLIĆ RADMAN, NAKON OČENAŠEKA GRANIĆA NAJVEĆA ŠTETOČINA ZA HRVATE U BiH!

U jeku katastrofalnog stanja izazvanog virusom COVID 19, izostalo je i ono malo ljudskosti, empatije, morala,…, kojeg su samo naivci očekivali od političkih kvazielita na ovim, očito ukletim, prostorima.

Tako svjedočimo, barem kad su Hrvati u BiH i Republika Hrvatska u pitanju, maćehinskom, bolje reći bezobraznom i nezainteresiranom odnosu službenog Zagreba. Najeksponiraniji prodavač magle i niskih oblaka je, van svake sumnje, čelni čovjek diplomacije Republike Hrvatske, Goran Grlić Radman. Taj čovjek ili ne zna, ili neće, ili je potpuno zalutao u politiku. U diplomaciju se, naravno, uvalio početkom devedesetih godina kao kadar, i tada i sada, glavnog mecene hrvatske diplomacije Mate Granića zv. Očenašek, negdašnjeg „ličnog lekara drugarice Milke Planinc“. No, o Graniću je suvišno trošiti riječi u ovom trenutku- Grlić Radman je, u kontinuitetu, u hrvatskoj diplomaciji punih 29 godina. Šta je uradio za interese Hrvata u BiH do imenovanja za ministra u Vladi republike Hrvatske nije poznato. Ali ovo što radi zadnjih godina se jednom riječju može nazvati-tragikomedija. Taj bezlični lik, iako je rođen u Tomislavgradu, Hrvate u BiH izgleda doživljava kao maloumne, retardirane, zaboravne i sl.

Kad god se oglasio o bilo čemu, vezano za BiH, sve se svelo na isključivo tri riječi, a one glase „Izmjena Izbornog zakona“! I nije sporno da Izborni zakon u BiH treba mijenjati, ali Grlić Radmana to ne zanima bez razloga. Jedini cilj mu je pogodovati sestrinskoj stranci u BiH i njezinom poglavici Draganu Čoviću. To što je isti taj Čović raselio, obespravio, ponizio,…, desetine tisuća Hrvata iz BiH (naravno, osim onih koji mu „jedu iz ruke“, opet s leđa i grbače hrvatskog naroda u BiH), Grlić Radmana zanima otprilike kao lanjski snijeg.

Koliko mu je stalo do Hrvata u BiH, njihove ravnopravnosti u svim segmentima društva (sa obje strane granice), svjedoči njegovo ljigavo, gadljivo , a može se slobodno reći sramotno „očijukanje“ sa prvom damom (ispričavamo se istinskim damama) BiH diplomacije Biserom Turković. Ista ta Bisera Turković je, nebrojeno puta, Republiku Hrvatsku pokušavala difamirati gdje god, i kad god je stigla. Bitno je za pripomenuti da je Turkovićka u jako bliskim odnosima sa prvim čovjekom obavještajne službe BiH (OSA), Osmanom Mehmedagićem-Osmicom. Osmica je bio organizator pokušaja „prišivanja“ Republici Hrvatskoj tzv. „Afere selefije“ kroz koju je Sigurnosno obavještajnu agenciju RH (SOA), nastojao prikazati kao organizatora vrbovanja državljana BiH i izvođenja terorističkih aktivnosti, kako na tlu BiH, tako i u državama članicama EU. Mehmedagić je sina od Bisere Turković uposlio u Ambasadu BiH u Kataru kao uposlenika obavještajne službe BiH.

Malo je vjerojatno da Grlić Radman ne raspolaže ovim informacijama. Da paradoks bude veći, Bisera Turković više od 30 godina krši zakone Republike Hrvatske. Zašto? Razloga je nekoliko. Navesti ćemo samo neke:

1.Bisera Turković ima državljanstvo Republike Hrvatske i prigodom njegovog stjecanja se izjasnila kao Hrvatica,

2.Ista ta Turkovićka istovremeno ima prebivalište u Zagrebu (Vlaška 33) i u Sarajevu (Paromlinska 53 H), a to pravna legislativa Republike Hrvatske ne dopušta. Barem kad su Hrvati iz BiH u pitanju,

3.Turkovićka se u Republici Hrvatskoj izjašnjava kao Hrvatica, a u BiH kao Bošnjakinja. Kao Bošnjakinja je i imenovana u Vijeće ministara BiH,

4.Prva glava BiH diplomacije (a nije do glave), se u Dohi javno sastala sa idejnim vođom „Muslimanskog bratstva“ šejhom Jusufom El Karadawijem. Pomenuto „bratstvo“ je već dugi niz godina od strane nekoliko zemalja zapadnog svijeta, označeno kao „teroristička prijetnja po nacionalne sigurnosti“. A to, kao, nije prijetnja Republici Hrvatskoj? Možda za Grlić Radmana i njegove mentore,…!

Samo „duboka država“ , može sebi dopustiti pasti na tako niske grane da ju jedna Turkovićka „šalta bez kuplunga“. Da njezin sin, obavještajac Ali, vršlja po Republici Hrvatskoj i to kao, uvjereni smo, državljanin te iste Republike Hrvatske po kojoj mu mama pljuca skoro pa na dnevnoj „bazi“.

Gorane Grlić Radmane, nemoj više „braniti“ Hrvate u BiH. Zbog tebe i sličnih tebi Hrvata u BiH za 20 godina uopće neće niti biti. Ostati će starci ili oni koji nisu mogli pobjeći iz ove nesretne države. A za početak, umjesto da kao papagaj ponavljaš samo te tri slatke riječi „Izmjena Izbornog zakona“, isposluj preko Vlade Republike Hrvatske da se Hrvatima u BiH pošalje, barem 30.000 doza vakcina (koliko je donirala „bratska Turska“), da ne moraju prositi vakcinu u Srbiji.

Tebi za informaciju, „Hrvatica/Bošnjakinja“ Bisera Turković se već „pelcovala“ usred Zagreba. Sram bilo i tebe i svih koji hrvatski narod u BiH tjeraju da „ugasi svjetlo“, a svoju egzistenciju potraži u bijelom svijetu!

Idite lijepo svi u tri Biserna Grlića Maternice!!!

Marija Tavelić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.