Srijeda, 23 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Uhićen navodni vođa kriminalnog klana Kavač, Slobodan Kašćelan

Navodni vođa kriminalnog klana Kavač, Slobodan Kašćelan , uhićen je sinoć u Crnoj Gori zbog sumnje da je organizirao kriminalnu skupinu koja je počinila i planirala nekoliko teških kaznenih djela, kažnjivih do 40 godina zatvora, prenosi Nova.rs.

Prema izvoru uključenom u istragu, Kašćelan i trojica navodnih članova skupine uhićeni su u Kotoru i jedan u Pljevljima.

Kašćelan je u policijskim evidencijama označen kao jedan od vođa klana Kavač. Osim njega, policija je za šefa tog klana odredila Radoja Zvicera, koji nikada nije uhićen u velikim policijskim akcijama u Crnoj Gori. Kotoranin se branio slobode od optužbi da je kamatar.

Takva je odluka donesena krajem 2019. godine, nakon što je sud prihvatio jamčevinu u iznosu od nešto više od 500.000 eura u protuvrijednosti nekretnina. Kašćelan je optužen za organizirano kamatarenje.

Igor M. Božović, njegov sin Vladimir Božović, Davor M. Prelević, Miloš D. Radonjić, Siniša S. Vlahović, Aleksandar M. Đurišić, Stefan S. Brnović, Đerđ N. Camaj, Igor M. Đurišić također se sude u isti slučaj. , Aleksandra M. Bogdanović, braća Nikola N. Andrić i Igor N. Andrić, Trip Z. Moškov i Goran S. Ljubatović. U optužnici se, između ostalog, navodi da su Kašćelan i Igor Božović organizirali kriminalnu skupinu, a zatim regrutirali ostale članove.

Kriminalna skupina sumnjiči se za pokušaj iznude, ilegalno posjedovanje oružja, prodaju droga, omogućavanje upotrebe opojnih droga, primanje mita, teški kriminal protiv javne sigurnosti i pranje novca.

Kašćelan je preživio dva atentata: krajem lipnja 2016. godine ranjen je u trbuh u Novom Sadu, a Specijalno državno tužiteljstvo i službenici Sektora za borbu protiv organiziranog kriminala nedavno su navodno spriječili njegovo ubojstvo.

Prema tim navodima, trebao je biti likvidiran 22. siječnja na jednom od semafora u Podgorici, dok je oklopnim automobilom dolazio na suđenje u Viši sud u Podgorici.

Plan kriminalne skupine bio je aktivirati improviziranu eksplozivnu napravu, koju bi postavili približavanjem njegovog vozila motociklom i pričvršćivanjem magnetom.

Specijalni tužitelj Saša Čađenović rekao je na konferenciji za novinare da je provedba kaznenog plana bila prekinuta u vrijeme zločina, bez objašnjavanja detalja.

Uhićenje Slobodana Kašćelana signal je da je klan Kavača na koljenima, piše Nova.rs.

Uhićenje Igora Božovića , jednog od vođa klana Kavač i njegovog sina Vladimira u Portugalu, te pritvor Veljka Belivuka i njegovog tima, pokretanje istrage u Srbiji protiv Radoja Zvicera , također jednog od šefova Kavca, samo neki od udaraca koje je zadnja kriminalna skupina pretrpjela u posljednjih nekoliko mjeseci

Nova.rs

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.