Utorak, 22 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Dolijao “idol mladeži HDZ-a” iz Italije koji je redovno primao plaću, a zadnji put na poslu bio prije 15 godina!

Zaposlenik u bolnici u kalabrijskom gradu Catanzaro i dalje redovito prima plaće, iako se zadnji put na radnom mjestu pojavio 2005. godine.

Talijanski tisak opisuje radnika kao “kralja odsutnih” jer je oborio nacionalni rekord navodno izbjegavajući posao punih 15 godina, javlja Guardian.

Policija kaže da su mjesečne plaće zaposlenika bolnice redovito isplaćivane i da mu se iznos nezarađene plaće popeo na 538.000 eura.

Neradni rekorder posljednji je put otišao raditi u bolnicu u gradu Catanzaro u Kalabriji 2005. godine.

67-godišnjak se suočava s optužbama za zlouporabu položaja, krivotvorenje i teško iznuđivanje.

Šest upravitelja bolnica također je pod istragom zbog sumnje da su mu dopustili da odsustvuje s posla, a da nije plaćen, što u talijanskom javnom sektoru nije nezamisliv slučaj.

U istrazi nazvanoj strip “Pola radnog vremena”, policija je prikupila dokaze iz evidencije prisutnosti i plaća, kao i izjave svjedoka od kolega.

“Kralj odsutnih” navodno je 2005. prijetio ravnatelju bolnice da će je spriječiti da podnese disciplinsku prijavu zbog njegove odsutnosti s posla.

Ravnatelj je ubrzo otišao u mirovinu, a njegovo odsustvo nije prekinuto jer novi direktor i odjel za kadrove nisu provjerili njegov slučaj, navodi policija.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.