Ponedjeljak, 21 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Zdravko Mamić i službeno zatražio da kaznu zatvora izdržava u BiH

Zdravko Mamić službeno je zatražio od Županijskog suda u Osijeku pokretanje postupka i vođenje postupka za izdržavanje 6,5-godišnje zatvorske kazne u BiH.

Prema Indexu, Mamićev pravni tim osvrnuo se na Sporazum dvije države, državljanstvo i prebivalište u BiH, kao i na želju Zdravka Mamića da kaznu izdržava u BiH. Kako kažu, to neće ugroziti svrhu kažnjavanja i traže da sud proslijedi zahtjev hrvatskom Ministarstvu pravosuđa na odluku.

Županijski sud u Osijeku, prema redovnom postupku, pozvao je Zdravka Mamića da se 30. travnja javi sucu koji bi trebao odrediti datum pojavljivanja u zatvoru.

Istovremeno, njegov brat Zoran također je tražio da izdržava zatvorsku kaznu u BiH. Sutkinja je svoj zahtjev proslijedila Ministarstvu pravosuđa dopisom u kojem je dala negativno mišljenje o ovom zahtjevu.

Naloženo mu je da se 10. svibnja javi u zatvor u Remetincu u Zagrebu, na što je njegova obrana najavila žalbu, no ako odluka postane pravomoćna, a Zoran Mamić se ne javi u zatvor, raspisat će se tjeralica za njegovim uhićenjem.

Podsjetimo, braća Mamić osuđena su zbog povlačenja novca iz nogometnog kluba Dinamo pred osječkim sudom. Vrhovni sud Zdravka Mamića osudio je na 6,5 ​​godina zatvora, a Zoranu Mamiću kazna je smanjena na četiri godine i osam mjeseci. Oboje imaju hrvatsko i BiH državljanstvo.

Zdravko Mamić prvi je pobjegao u BiH, a za njim brat Zoran.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.