Petak, 11 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Hrvatska saborska zastupnica “oplela” po Grbešićevoj Saponii i njenoj “humanosti!

Saponia Osijek, potpisala je nedavno ugovor o suradnji s brendom Majushka, pjevačice Maje Šuput Tatarinov i njezinim suprugom Nenadom. Ovim ugovorom pjevačica je postala zaštitno lice i brend ambasador u promociji novog deterdženta Faks helizim Smart Clean i linije omekšivača Ornel.

-Kako Bloom raste, tako se povećava i količina prljave odjeće. No, nije samo on potrošač Faksa, primjećujem da stalno punim mašinu – izjavila je Maja Šuput u povodu suradnje s vodećim hrvatski proizvođačem deterdženata i sredstava za čišćenje

Na tu je vijest reagirala saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović.

-Umjesto što će Saponia izdašno plaćati Maju Šuput da bude njihovo “zaštitno lice”, predlažem im da slikaju svoje radnice nakon što im dignu kriminalno niske plaće i poboljšaju neljudske radne uvjete”, napisala je Katarina Peović na Facebooku, a potom se oglasila i sama stranka.

-S druge strane tog medijski popraćenog poslovnog uspjeha Saponije i brenda Majushka su medijski ignorirani radnici Saponije koji, unatoč tome što je Saponija kemijska industrija, što su neki radni prostori bez prozora (opravdano, s obzirom na proizvodne procese, ali… može se to radnicima olakšati) i što su uvjeti rada iznimno teški a ponekad graniče i s nehumanošću, nemaju dodatak na otežane uvjete rada, nerijetko im se uskraćuje pravo na godišnji odmor a vrlo često i na pola sata pauze.

I sve to za mizerne plaće, čak i onih koji nisu na minimalcu. Iz razgovora s radnicima i uvidom u njihove isplatne liste znamo da im je plaća mjesečno manja za od jedan do četiri i više Shu Shu parfema, znamo da kad kiša pada u prostoriji u kojoj su kontrolne ploče rade u vodi do koljena i znamo da je zaštita na radu manjkava. No, mediji to ne prenose – tvrde u Radničkoj fronti.

Saponia je u priopćenju ovog proljeća iznijela podatke kako je za 2020. godinu ostvarila 543,8 milijuna kuna ukupnih prihoda, 536,7 milijuna kuna poslovnih prihoda i 523,6 milijuna kuna prihoda od prodaje što je za 7 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

SlobodnaDalmacija.hr

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.