Četvrtak, 17 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Drugostupanjskoj disciplinskoj komisiji dodijeljen predmet protiv “Ševinog igrača” Ranka Debevca

“Iniciranjem drugostupanjskog postupka protiv predsjednika Suda BiH Ranka Debevca, Sistem za automatsko upravljanje disciplinskim predmetima (DKCMS) dodijelio je predmet u rad jednoj od tri stalne drugostupanjske komisije za suce”, rekli su Srni u VSTS-u.

Iz VSTV-a nisu precizirali tko su članovi Drugostupanjske disciplinske komisije u disciplinskom postupku koji se vodi protiv Debevca.

“Imena članova komisije nismo u mogućnosti dostaviti”, naveli su iz VSTV-a.

Predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija za Srnu je nedavno rekao da je prvostupanjski postupak završen nakon dostavljanja odgovora na žalbu Ureda disciplinskog tužitelja, koja se žalila na odluku Prvostupanjske disciplinska komisije i Debevčevog odgovora na nju.

“Trenutkom dostavljanja odgovora na žalbu završen je prvostupanjski postupak, otvara se drugostupanjski postupak i naš mali sistem koji je analogan CMS sistemu, a zove se DKCMS, povući će jednu od tri već unaprijed formirane disciplinske komisije za suce”, rekao je Lagumdžija i dodao da se time ide u otvaranje drugostupanjske faze.

Prvostupanjska disciplinska komisija je početkom kolovoza Debevcu izrekla javnu opomenu.

Kako je tada priopćeno iz VSTS-a, disciplinska komisija je utvrdila odgovornost tuženog za disciplinske prekršaje “ponašanje u sudu i izvan suda koje šteti ugledu sudačke funkcije i namjerno davanje lažne, obmanjive i nedovoljne informacije u vezi s bilo kojim drugim pitanjima koja su u nadležnosti Vijeća”.

“Tuženom se za navedene disciplinske prekršaje izriče disciplinska mjera javna opomena”, naveli su u priopćenju.

Debevac je oslobođen disciplinske odgovornosti za točku “b” iz tužbenog zahtjeva, bez dodatnog objašnjenja ove točke.

Disciplinska tužba je teretila Debevca da se tokom prosinca 2020. godine sastao sa direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmanom Mehmedagićem, protiv kojeg je u tom trenutku vođen krivični postupak, ispred stana treće osobe, kao i da je tužitelju Vedrani Mijović, koja postupa u predmetu u kojem je tuženi sudionik u postupku, uputio komentar neprimjerenog sadržaja.

Istim tužbenim zahtjevom Debevec se tereti i da je od 2004. godine, sa izuzetkom 2009. namjerno davao nedovoljno informacija o imovini u inozemstvu, odnosno Španjolskoj, kroz osobne financijske izvještaje dostavljene VSTV-u.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.