Petak, 25 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VRIJEDILO JE: “Srce koje kuca za čovjeka” – Branitelju iz Čitluka promijenjen električni stub

Još se nije stišala bura od prije samo nekoliko dana kada smo u javnost izašli sa pričom o Iliji Zubcu, hrabrom branitelju iz Gradnića, općina Čitluk, članu Udruge Zaboravljeni branitelji, na čiju je kuću prije dvadesetak dana pao dotrajali strujni stub zajedno sa žicama pod visokim naponom.

Opisali smo situaciju u kojoj se našao naš branitelj i njegova obitelj, kada je više od deset dana vapio za pomoć za što nije bilo razumijevanja nadležnih, ali i još jednom se pokazalo da među nama ima ljudi koji osjećaju tuđu nevolju i spremni su pomoći.

https://otpor.media/neljudsko-postupanje-prema-branitelju-hvo-a-i-njegovoj-obitelji/

Možete li zamisliti kako se osjećao pisac ovih redaka kada me samo dan poslije našega istupa u medijima nazvao Ilija i na rubu suza, sretan kao malo dijete, priopćio mi da su toga jutra, posve neočekivano došli radnici Elektre, iz Čitluka i postavili novi drveni stub.

Djelovao je kao ratnik, što on uistinu i jest, posle važne pobjede na bojnom polju i sav sretan u jednome dahu izgovorio riječi da je stub promjenjen i da se zahvaljuje prije svega svojoj Udruzi Zaboravljeni branitelji i svim ljudima čiju je podršku tih dana osjećao kao nešto stvarno i bio ponosan zbog toga.

Osjetio je našu blizinu u teškim trenutcima i to mu je dalo snagu i vjeru da izdrži teški period po opstojnost svoje obitelji koja je teško ugrožena i kada se osjetio napuštenim.

Zatražiti pomoć nije znak slabosti nego znak mudrosti, misao je koja nas je vodila da pomognemo ovome izuzetnom čovjeku i dokazanom ratniku, koji je skupa sa obitelji trebao ruku spasa u trenutcima kad su „bogovi ovoga svijeta“ još jednom pokazali svoje pravo lice.

Preko noći je faraonsko srce doživjelo katarzu i gle čuda, odjednom nije više bilo nikakvih uvjeta, nikakvih zapreka, kojih u stvari nije niti trebalo biti, jer ti koji su pokazali svoju bezosjećalnost i bahatost, dobro i predobro žive, odnosno iživljavaju se od naših mukom stečenih novaca.

Još jednom je u stvari pobijedila Božja providnost i srce koje kuca za čovjeka, čovjeka ratnika i branitelja koji je kad je trebalo ostavio sve i stao na branik domovine, a da pri tome nije tražio ništa za sebe.

Nije naš branitelj tražio ništa niti 1992. godine kada mu je obiteljsku kuću pogodila granata i teško je oštetila tako da je u kuću prodrla voda, nego je pošao po selu i od susjeda isprosio građu i ciglu da bi mogao pokrpati kuću u kojoj je trebalo nastaviti živjeti, gdje živi i danas.

Hvala još jedanput svim ljudima koji su našeme branitelju iskazali potporu makar i riječima, a za one koji su tražili da se objavi i broj bankovnog računa kako bi i novčano pomogli objavljujemo taj broj sa željom da novac uistinu dođe do čovjeka u potrebi.

Ilija Zubac, Gradnići 57 A, 88260 Čitluk Bosna i Hercegovina

Transakcijski račun: 1544029923254436, Intesa
Sanpaolo banka, dd – Ljubuški

IBAN: BA391544029923254436


SWIFT: UPBKBA22

Neka Vaš novac bude darovan od srca i svrha će biti postignuta.

Udruga Zaboravljeni branitelji
Ljubuški

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.