Ponedjeljak, 28 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Čudne li slučajnosti danas: Sastančili Dodik kod Milanovića u Zagrebu, Čović kod Vučića u Beogradu

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se danas u Uredu predsjednika s Miloradom Dodikom, predstavnikom srpskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Sastanak predsjednika Milanovića s gospodinom Dodikom nastavak je aktivnosti Predsjednika Republike u cilju stabilnosti i funkcioniranja Bosne i Hercegovine, te ostvarenja legitimnog predstavljanja sva tri konstitutivna naroda u skladu s Daytonskim sporazumom.

S tim ciljem predsjednik Milanović je ranije održao sastanke s Bakirom Izetbegovićem, predstavnikom bošnjačkog naroda i Draganom Čovićem, predstavnikom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ureda Zorana Milanovića.

Istoga dana, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sastao se sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Očigledno se radi o koordiniranim odlascima u Beograd i Zagreb, jer teško je vjerovati da Čović i Dodik sasvim slučajno isti dan obavljaju ovakve posjete.

Zanimljivo je da se baš danas u Ambasadi BiH u Zagrebu Aleksandar Vranješ, bh. ambasador u Hrvatskoj, sastao sa specijalnim izaslanikom SAD-a za Zapadni Balkan Matthew Palmerom.

Također, i Andrej Plenković, premijer Hrvatske sastao se danas u Zagrebu sa Matthewom Palmerom.

Nije poznato da li će se eventualno u Zagrebu i Dodik sastati za Palmerom.

Nedavno je u Zagrebu s Milanovićem bio i predsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović, koji planira put Beograda, nakon što je najavio susret sa Vučićem.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.