Ponedjeljak, 28 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Ministrica Ružica Mikulić ukrala učenicima ŽZH božićne i novogodišnje praznike!

Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH vidno uzbuđeno što je zahvaljujući drugim sektorima uspjelo napraviti sporazum o prekidu štrajka prosvjetnih djelatnika ŽZH izgleda srlja u novi bunt kojim će sada nadrapati učenici.

Svemu tome je pridonijela ministrica Ružica Mikulić koja nije imala razrađen plan što napraviti ako se štrajk oduži kao sada. A oduživanju toga štrajka nije kriv nitko drugi nego ona sama i njeno ministarstvo.

Zato, nakon što je sklopljen sporazum s prosvjetnim djelatnicima ona je odlučila da se školska nastava nastavi i kroz božićno/novogodišnje praznike što čini do sada neviđen presedan, a o čemu su se već pobunili i sami učenici koji su tu najmanje krivi.

Njihovo priopćenje ste mogli pročitati na portalu OTPOR.Media:

https://otpor.media/koja-je-danguba-odlucila-da-ucenici-zzh-u-vrijeme-bozicnih-praznika-moraju-ici-na-nastavu-ucenici-se-pobunili/

Priopćenje Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH koje je danas medijima odaslano, prenosimo u cijelosti:

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa obavještava učenike i učenice srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke kako je štrajk okončan. Postignut je sporazum s Nezavisnim sindikatom uposlenih u srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke.

Nastava počinje 17. prosinca 2021. godine, prema uobičajenom rasporedu.

Za učenike koji su nastavu pohađali u prvoj smjeni na datum kad je štrajk započeo, nastava 17. prosinca 2021. godine održava se u prvoj smjeni. Učenici koji su pohađali nastavu u drugoj smjeni po istom principu nastavljaju pohađati nastavu u drugoj smjeni.

Uzimajući u obzir činjenicu kako slijede izmjene kalendara rada srednjih škola, nema potrebe za užurbanim ocjenjivanjima učenika nakon pauze od 16 nastavnih dana.

Detalje o nadoknadi nastave učenici će pravovremeno dobiti u svojim školama.

Svim učenicima i učenicama želimo sretan i uspješan povratak u školske klupe, priopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH.

Kako je portal Jabuka.tv objavio, učenici Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu ići će na prvu smjenu, a učenici Srednje strukovne škole u drugoj smjeni.

Također, školski kalendar će se sada značajno izmijeniti, a prvo polugodište će završiti sredinom siječnja. Neće biti praznika oko Božića i Nove godine, a neradni dani bit će samo u petak, 24. prosinca, potom u petak, 31. prosinca te u četvrtak, 6. siječnja.

Sada znamo tko je učenicima ukrao Božić!

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.