Četvrtak, 24 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Operativnom akcijom „Pills“ uhićeno šest osoba osumnjičenih za malverzacije s lijekovima na području BiH

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) danas su (22.12.2021. godine) realizirali pretrese na osam lokacija na području Sarajeva, Maglaja i Bijeljine zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe suprotno odredbama Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima stavila u promet lijekove koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet u Bosni i Hercegovini čime je počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena trgovina“ u vezi sa krivičnim djelom „Suizvršiteljstvo“, propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

U operativnoj akciji „Pills“ policijski službenici SIPA-e su prilikom pretresa otkrili i privremeno oduzeli 15.635,00 Eura i 7040,00 KM, jedan pištolj, šest mobilnih telefona, te veću količinu preparata odnosno lijekova koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet u Bosni i Hercegovini.

Slobode je lišeno šest osoba koja će biti sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, nakon čega će biti predata u dalju nadležnost postupajućim tužiteljima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.