Petak, 11 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

“Poštenog” Dragana Mektića i njegove “poštene” drugove oslobodili optužbi za zloupotrebu položaja

Sud Bosne i Hercegovine prvostupanjskom presudom oslobodio je po svim točkama optužnice bivšeg državnog ministra sigurnosti Dragana Mektića, te Igora Golijanina, Samira Agića i Edina Garapliju, optužbi za zloupotrebu položaja.

Optužnica Državnog tužiteljstva na teret im stavlja zloupotrebe prilikom realizacije projekta prekogranične suradnje u oblasti vatrogastva, a koji je Europska unija financirala od 2015. do 2017. godine.

Državno tužiteljstvo tereti Mektića u svojstvu ministra sigurnosti, Igora Golijanina u svojstvu šefa njegovog kabineta, Samira Agića u svojstvu pomoćnika ministra i Edina Garapliju kao odgovornu osobu i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija INZA Sarajevo, za zloupotrebu položaja prilikom realizacije međudržavnog Projekta prekogranične suradnje u oblasti vatrogastva, koji je financirala Delegacija Europske unije u BiH, čime je pričinjena ukupna šteta od 244.764 maraka.

Suđenje Mektiću i ostalima počelo je 4. lipnja 2020. godine, pet mjeseci nakon što je Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu protiv njih.

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe.

Detektor.ba

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.