Četvrtak, 3 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

SVI IZ SMJENE BILI NA TERENU! – MUP ŽZH proveo kampanju “Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja”

Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke provela je društveno odgovornu kampanju pod nazivom “Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja” s ciljem podizanja svijesti građana o opasnosti upotrebe vatrenog oružja u slavljeničke svrhe tijekom blagdana, kao i promicanja odgovornog vlasništva nad vatrenim oružjem.


Kampanja je provedena uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacijskog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini, au okviru projekta „Prevencija i smanjenje prisutnosti nelegalnog oružja u Bosni i Hercegovini” (PILLAR).


U srijedu 21.12.2022 i četvrtak 22.12.2022. godine, na trgovima i na drugim mjestima gdje se okuplja veći broj građana, u Grudama, Ljubuškom, Posušju i Širokom Brijegu, policijski službenici dijelili su promotivne materijale s ključnim porukama kampanje: „Neovlaštena uporaba vatrenog oružja ugrožava sigurnost ljudi i imovine i izaziva uznemirenost građana. , te je kažnjiva“ i „Pucanje u zrak iz vatrenog oružja može nenamjerno uzrokovati smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške tjelesne povrede i psihološke traume“.


Ovim putem apeliramo na građane da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja tijekom blagdana, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, kako bi blagdani protekli u dostojanstvenom ozračju.


„Projekt PILLAR realizira se u okviru inicijative Mapa puta 2024 za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja na Zapadnom Balkanu koju financiraju Savezna Republika Njemačka, Velika Britanija, Republika Francuska, Kraljevina Švedska, Kraljevina Nizozemska, Kraljevina Norveška i uz pomoć Europske unije.“

Uprava policije ŽZH

https://otpor.media/mup-zzh-provodi-akciju-mir-i-dobro/

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.