Petak, 25 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

FOTO: Kako cvjeta divlja ilegalna gradnja na zemljištima u vlasništvu Grada Širokog Brijega

Nisam mogla samo šutjeti i gledati, morala sam reagirati, zbog svog oca koji je Domovinski branitelj, koji je sve dao za ovu zemlju kao i zbog svih ostalih Širokobriježana na početku svog Otvorenog pisma govori čitatelj/ica portala OTPOR.Media,

a koje prenosimo u cijelosti:

Trenutno cvjeta divlja ilegalna gradnja na svim zemljištima u vlasništvu Grada. Sve to pod okriljem i palicom Vjekoslava Vjeke Draškića, koji je na čelu katastra grada Širokog Brijega kao i nadležnih institucija Grada Širokog Brijega.

Sada ću vam detaljno napisati način na koji će legalizirati zemljišta i to bez licitacije ili javnog nadmetanja, što sam saznala od svojih Širokobriježana.

Prvo pojedinci zauzmu zemljišta koja su u vlasništvu Grada izgradnjom temelja za buduće kuće, kuća ili gospodarskih objekata. Zatim gradsko vijeće Grada Širokog Brijega na svojoj sjednici donese odluku o utvrđivanju vlasništva u korist navedenih. Na sljedećoj sjednici oni donese odluku kojom se vlasništvo navedenih zemljišta prenosi u korist pojedinaca. Što znači da su pojedinci dobili zemljišta bez ikakvog javnog nadmetanja ili licitacije. Kriminalne radnje sa zemljištem legalizirat će u korist pojedinaca.

Zemljišta će dobiti točno određeni pojedinci na koja bi imao pravo svaki Širokobriježanin normalnim pravnim putem.

Napominjem da se radi većinom o atraktivnim zemljištima gdje kvadrat zemlje premašuje 80 KM, a njima će ih Grad isporučiti po cijeni ispod 12 KM. Sada zamislite koje je poprište kriminalnih radnji gdje ni jedna Institucija Grada Širokog Brijega ne reagira.

Fotografije koje gledate su nezakonite gradnje koje su mi ustupili lokalni mještani kojima se sve ovo gadi. Ove slike su stare dvadesetak dana. Poprište kriminalne gradnje na terenu je puno veće nego što ove slike prikazuju. Napravljene su na prečici Mokro-Trn.

Molim vas da pogledate dobro slike dragi Širokobriježani, vi koji ste zaustavili tenkove u Pologu svojim rukama i tijelima, što vam sada vaše Hrvatine rade.

Svjesna sam činjenice da na ovu moju objavu neće nitko reagirati, ni jedan Širokobriježanin, ni jedna institucija, ali ipak sam morala obavijestiti javnost nisam mogla sjediti samo spuštenih ruku.

Čitatelj/ica portala OTPOR.Media (podaci poznati uredništvu portala)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.