Petak, 18 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Hrvatski ministar obrane pretjecanjem po lošim vremenskim uvjetima izazvao prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u teškoj prometnoj nesreći kod Vinkovaca u kojoj je jedna osoba poginula. Sudario se s kombijem, a vozač kombija je poginuo. Ministar je teško ozlijeđen i nakon što mu je pružena pomoć u bolnici u Vinkovcima prevezen je u osječki KBC.

U jutarnjim satima na državnoj cesti DC 55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić s osobnim vozilom te vozač kombija. Vozač kombija u prometnoj je nesreći smrtno stradao.

Liječnička pomoć ministru obrane, zbog zadobivenih ozljeda, pružena je u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci te je bio na odjelu za intenzivno liječenje. Zbog težina ozljeda kasnije je prebačen u KBC Osijek.

O nesreći u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić u podnevnom Dnevniku HTV-a izvijestio je novinar Igor Rotim.

-Ono što možemo sigurno reći u ovom trenutku naslanja se na priopćenje Ministarstva obrane i glasnogovornika vlade Marka Milića koji su potvrdili da je ministar obrane Banožić sudjelovao u tragičnoj prometnoj nesreći rano jutro na izlazu iz Vinkovaca prema Županji. Ujedno su izrazili i sućut obitelji poginulog vozača kombija. Riječ je o 40-godišnjem vozaču, vlasniku navodno građevinske tvrtke iza kojeg su ostala supruga i dvoje djece, rekao je Rotim.

-Što se tiče stanja ministra Banožića, ono što smo uspjeli doznati je da je riječ o ozbiljnijim ozljedama, ali da stanje nije opasno po život, dodao je.

-Ono što se neslužbeno doznaje je da je ministar navodno krenuo u lov osobnim automobilom, terenskim vozilom. Znamo da je padala kiša, da su kolnici bili mokri i da je bila magla. Je li bila riječ o pretjecanju kamiona, kao što se negdje spominje ili nije, za to ćemo ipak sačekati da se završi očevid, izvijestio je Rotim.

Na mjestu nesreće u tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru.

Hrt.hr

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.