Subota, 21 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

UDT VSTV zatražio suspenziju Ranka Debevca

Povodom privođenja predsjednika Suda Bosne i Hercegovine Ranka Debevca u prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA), oglasio se i Ured disciplinskog tužitelja VSTV-a.

Iz UDT-a kažu kako je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine jutros uputilo Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) obavještenje u kojem ga informira o donošenju Naredbe o provođenju istrage protiv osumnjičenog Ranka Debevca, predsjednika Suda BiH.

https://otpor.media/pravosudno-obasvjestajna-afera-drma-bih-predsjednik-suda-bih-skroz-kompromitiran-privedena-i-njegova-odvjetnica/

“Odmah po prijemu navedene Obavijesti, u skladu sa nadležnostima propisanim Zakonom o VSTV-u BiH, ista je proslijeđena u rad Uredu disciplinskog tužitelja (UDT) VSTV-a BiH, koji je podnio zahtjev za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti predsjednika Suda BiH Ranka Debevca. Nakon podnošenja zahtjeva, automatski sistem DK CMS će odrediti prvostupanjsku disciplinsku komisiju VSTV-a BiH koja će, u zakonskom roku, donijeti odluku po zahtjevu UDT-a”, priopćeno je iz Uredu disciplinskog tužitelja VSTV BiH.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.