Srijeda, 18 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

PROFIT ISPRED RADNIKA! – Mepas Mall u Mostaru će raditi nedjeljom, kao i na Staru Godinu

Izgleda kako je važniji profit od radnika, tako ge je jučer zakupcima Mepas Malla u Mostaru uručeno radno vrijeme za predstojeće praznike.

Kako su predstavnicu uposlenika u ovom tržnom centru Mostaru kazali za portal OTPOR.Media, ostali su blago rečeno šokirani kada smo vidjeli da je nedjelja 31.12.2023. radni dan unatoč odluci Grada Mostara da je ovaj dan neradni dan u Mostaru. Osim te odluke, neugodno su iznenađeni ovim potezom s obzirom na to da su sve nedjelje u Mepas Mallu istom odlukom neradne već duži period!

“Već smo odavno navikli na stalne pokušaje vlasnika Mepasa na to da kao radnici uopće nemamo slobodne radne dane i na konstantne razlike u radnim danima u mostarskom i širokobriješkom Mepasu. Naime kolege u Širokom Brijegu redovito nedjelje nikada nisu ni radile, dok će za praznike biti slobodni vjerojatno na Badnjak 24.12., 25.12. i 26.12, te 01.02.2024 i 02.01.2024. Da su kriteriji isti za sve strane vjerojatno i ne bi izlazili u javnost s ovime, ali otkad je Grad Mostar uveo neradnu nedjelju počeli su ogromni pritisci na zakupce (vlasnike trgovina) da se na sve načine lažu i friziraju podaci kako bi se ta radna nedjelja vratila” – govore nam radnici.

Priča među radnicima u Mepas Mallu jest da će zbog dočeka Nove 2024 godine i koncerta Željka Joksimovića u Mostaru grad (a i hotel Mepas u Mostaru) biti pun turista iz regije pa zbog toga žele tu radnu nedjelju.

Kako su kazali, svjesni su činjenice kako našem društvu neke stvari i vrijednosti odavno gube vrijednost, ali isto tako jasno poručuju kako odbijaju robovlasnički sistem po principu radit ćeš što ti kažem i kad ti kažem, jer postoje jasni Zakoni i odredbe koje je propisao sam Grad Mostar i u ovom slučaju idu u prilog radnicima.

Što je zanimljivo, odluku o radnoj nedjelji 31.12.2023., jučer je preko svog Facebook kanala komentirao i Ivan Zelenika zamjenik predsjednika Gradskog Vijeća Mostara (HDZ BiH), koji je iz prozvao odgovorne za ovu pomutnju i zatražio poništenje ove Odluke koja ide na štetu radnika tržnog centra Mepas Malla u Mostaru.

Ono što se očito ovdje može vidje je, kako je profit za neke važniji od samog radnika!

Mili Marušić / OTPOR.Media

https://otpor.media/pobjeda-radnika-mepas-malla-u-mostaru-nista-od-rada-u-nedjelju-pred-novu-godinu/

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.