Nedjelja, 22 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Potres magnitude 4.8 zatresao BiH, epicentar oko Zenice. Četvero ozlijeđenih

EMSC je javio kako je potres magnitude 4.8 zatresao BiH. Prvotna procjena bila je 5.4. No, Seizmološki zavod BiH objavio je kako je magnituda bila 4.8 po Richteru, epicentar je bio u Zenici, a intenzitet potresa bio je VI stupnjeva po Mercallijevoj ljestvici.

Kako javljaju građani, potres se osjetio u Zenici, Žepču, Vitezu, Travniku, Busovači, Kaknju, kao i u glavnom gradu Sarajevu i okolnim mjestima. Osjetio se i diljem Hrvatske, od Slavonije do Dalmacije.

“Sugrađani,

imamo nove informacije o stanju štete uslijed potresa koji je večeras pogodio područje Zenice. Prema informacijama Kantonalne uprave civilne zaštite, u Ljubetovu je zabilježeno rušenje crijepa iz više kuća i rušenje jednog potpornog zida. Došlo je do klizišta na cesti M17 u Jelini.

Nažalost, prijavljena su četiri slučaja ozljeđivanja građana, od kojih jedan u Jelini, a troje građana je prijavljeno ozlijeđeno uslijed urušavanja građevinskog materijala sa zgrada i kuća. Dvoje ozlijeđenih je zadržano u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Naša policija i službe Kantonalne uprave civilne zaštite su u pripravnosti i prate stanje na terenu”, napisao je na Facebooku.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.