Nedjelja, 22 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Svečano u RS-u – Viktor Orban odlikovan najvišim odlikovanjem Republike Srpske

Mađarski premijer Viktor Orban odlikovan je Ordenom Republike Srpske na ogrlici, najvišim odlikovanjem Republike Srpske, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je rekao da će Orban osobno biti uručen u veljači.

Dodik je istakao da mu je čast što povodom Dana Republike ima priliku da govori o odlikovanim ljudima, jer oni to zaslužuju svojom pažnjom prema Srpskoj, a među njima su profesor emeritus Nenad Kecmanović i srpski akademik Matija Bećković.

U Banjoj Luci je u tijeku svečanost dodjele priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama koji su dali značajnu ulogu u stvaranju i očuvanju Srpske.

Svečanosti su nazočili i predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, ministrica zdravlja Srbije Danica Grujičić, generalni konzul Srbije u Banjoj Luci Miloš Vujić.

U Kulturnom centru Banski dvor prisutni su i srbijanski akademik Matija Bećković, profesor emeritus Nenad Kecmanović, svjetski i europski prvak u džudu Nemanja Majdov, te drugi visoki uzvanici iz svih sfera društvenog života.

Podsjetimo kako “9. januar” slavi se kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine uspostavljena Republika srpskog naroda u Bosni i Hercegovini pod izvornim nazivom.

Rtrs.tv

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.