Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Vladimir Andrle dobiva ogromnu podršku javnih osoba BiH – FUP bi mogao napokon krenuti na Kabirija!

Brojne građanke i građani Bosne i Hercegovine pružili su javnu podršku predsjedniku Židovskog kulturno-prosvjetnog društva “La Benevolencija” Vladimiru Andrleu, nakon što je u petak, 12. srpnja, na svom Facebook profilu objavio da je prijavio izraelskog biznismena, Amira Gross Kabirija, Federalnoj upravi policije.

Među građankama i građanima koji su dali podršku predsjedniku La Benevolencije su: nekadašnji predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine Miro Lazović, višegodišnji generalni tajnik Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca Emir Zlatar, kolumnistica i aktivistica Vanja Bursać, dizajnerica i vlasnica Kaftan studija Emina Hodžić Adilović, bh. režiser Faruk Šabanović…

Podršku za Andrlea je pružio i direktor Memorijalnog centra Srebrenica, Emir Suljagić koji je na društvenoj mreži X napisao:

“Imam čast da mogu reći da mi je Vladimir Andrle prijatelj. Dobar čovjek i veliki Bosanac. I ne znam da li mu u ovoj stvari treba moja pomoć, ali siguran sam da i on zna da se na mene može osloniti u svemu”, jasan je bio Suljagić.

Podsjetimo, u petak, 12. srpnja predsjednik Židovskog kulturno-prosvjetnog društva “La Benevolencija” Vladimir Andrle prijavio je Amira Gross Kabirija Federalnoj upravi policije.

Andrle je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio da ga izraelski biznismen uznemirava nekoliko godina.

“U četvrtak, 11. srpnja mi je Amir Gross Kabiri uputio prijetnje koje su kulminacija njegovog višegodišnjeg uznemiravanja i etiketiranja da podržavam radikalni islam i da sam sluga režima.

Razlog su sve moje aktivnosti u BiH. Zalaganje za implementaciju presuda Europskog suda za ljudska prava, zajedništvo, zajednički život i borba za ljudska prava svih nas – je nešto protiv čega se on jako bori pa čak i ne preza da etiketira i prijeti”, kazao je Andrle za portal Radiosarajevo.ba.

Amir Gross Kabiri je predsjednik M. T. Abraham Group, grupacije koja upravlja mostarskim “Aluminijem”, izraelski biznismen i potpredsjednik kluba Zrinjski.

Kabiri je u nekoliko navrata uznemiravao javnost, a prijetio je i gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić.

Radiosarajevo.ba

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.