Nedjelja, 8 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

URNEBESNO I ŽALOSNO: Progovorio New York istinu o Kabiriju dok naši politički “škobalji” zijevaju, tj šute

Uh, uh, bravo, bravo.

Pomoćni profesor prava na Pravnom fakultetu Cornell i generalni savjetnik emeritus Svjetskog Židovskog kongresa Menachem Z. Rosensaft, je očitao lekciju političarima F BiH, a i cjelokupnom pravosuđu, kao i svima onima koji imaju alat u rukama da djeluju protiv Kabirija i njegovog sustavnog maltretiranja dužnosnika i građana F BiH.

Gosp. Rosensaft, koji je danas gostovao na N1 televiziji, oštro se obrušio na Amir Gross Kabirija, te njegov nedavni ispad i napad na Vladimira Andrle iz Sarajeva, predsjednika Židovskog kulturno-prosvjetnog društva “La Benevolencija”.

Poruka gosp Rosensafta Amir Gross Kabiriju, a riječ je o generalnom savjetniku Svjetskog Židovskog Kongresa jeste da se Kabiri odmakne od Židovske zajednice BiH, dao mu je poruku da su mu napadi i djelovanja uzaludni protiv židovske zajednice BiH koju predstavlja i gosp Finci i gosp Andrele.

Gosp Rosensaft na kraju govora dao je poruku koja se odnosi na političare, pravosuđe da gosp Kabirija treba izolirati…..

Čitali smo proteklih dana objave mnogih medija, te izjave i podrške mnogih političara i javnih osoba, ali ovo nije prvi put da se irelevantni političari Sarajeva i Federacije oglašavaju na ispade, prijetnje Amir Gross Kabirija, te sve završava u režiji i maniri političkog folklora i prikupljanja što više lajkova na društvenim mrežama, dok oni relevantni političari iz Vlade F BiH, predsjednici Stranaka, Predsjedništvo itd, kao politički „škobalji“, zijevaju u prazno, ili šute jer je činjenica da su mnogi od njih sa „Đavlom tikve sadili“, pa onda ne mogu „Đavla„ ni komentirati, ni dirati, te je zavjet šutnje po njima najbolja strategija promatranja političke i gospodarske okupacije od samo jednog Stranca.

Kažemo jednog, ne više njih, ne nekakve vojske koje se treba bojati, već jedan onako omanji stranac , Izraelac, koji „Prijehavši“ u Mostar, F BiH prije 4 godine, pokori sve naše političke „ajkule“, koji kasnije postaše njegovi „škobalji“. Smiješno je da nas na to upozorava New York i svijet, a mi svi debilno i nijemo promatramo „Okupaciju u 16 slika“ koju nam provodi Kabiri već 4 godine, u našoj Državi, našem, gradu, mome Gradu.

Evo što je među najvećim, pridobio sebi Novalića, Džindića, gdje ga Novalić netom pred odlazak u zatvor a znajući o njemu do najsitnijih detalja svaku kriminalnu malverzaciju gospodarskog te izvan – gospodarskog područja, Novalić ga uzdignu, pohvali okuje u zvijezde, nazva ga „Par exellance“ gospodarstvenikom. Zašto ne, kada je plaćena cijena da se prvi i najveći među nama mora bez obzira na sve rasipati hvalospjevima o Kabiriju, ali, kažemo ali, nakon svega čuđenja zašto Novalić nije reagirao nikada protiv Kabirija, a treba mu i Kabiri biti cimer u Vojkovićima, čudom se ne možemo načuditi kako i Nikšić i njegov Ministar šutke padoše.

Ono što je čudno, a ne može biti čudnije, samo naša pamet je kratka, zaboravljamo šta je jučer bilo a ne te davne 2015. g. Naš vječiti Predsjednik tj člana predsjedništva BiH Željko Komšić, evo 4 godine šuti o Kabiriju, o Aluminiju, o nezakonitom najmu, o zamrzavanju na 30 g dugova vjerovnicima, a upravo taj naš „omiljeni“ i vječiti član predsjedništva je pokazao i dokazao da je njegova ljubav, strast , briga za Aluminij velika i najveća. Ničija briga i ljubav za Aluminij nije ni blizu kao što je to bila Komšićeva te 2015 g. Pa se pitamo zar ljubav, briga, strast, može tek tako iščeznuti.

Naime te 2015 g Komšić je napustio koaliciju u FBiH i Vladi F BiH koju je imao sa SDA i HDZ BiH upravo zbog Aluminija. On to čak i ne krije, hvali se sa tim.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/komsic-mi-smo-se-razisli-2015-godine-sa-sda-i-hdz-na-aluminiju-tu-je-puklo-sve-476386

Citiram Komšića : „Mi smo se razišli 2015. godine sa SDA i HDZ na Aluminiju, tu je puklo sve. Aluminij je bio konkretan povod jer je Dragan Čović došao i rekao Aluminij mora biti moj.“

Ali stvarna istina je da su Komšić i njegov „Pulen“ Reuf Bajrović tada mladi Ministar rudarstva energije i industrije, tražili i borili se da Aluminij bude njihov, a ne Draganov.

Da je Komšić patriota kao što nije, da je moralan, da mu je Mostar isti kao i Zenica ili Tuzla ali nije, da mu netko ponovo dođe i plati ljubav da je ispoljava prema Aluminiju, on bi možda progovorio, ali ovako, škobalj je isti kao i svi drugi politički škobalji, šuti i on i njegov stranka za nešto, za što su se prije 9 g grčevito borili za svoj interes.

Ima nešto zavodničko u tom Aluminiju, ni da pališ gume sada ne možeš istjerati ni Kabirija, mada ima materijala da smo u USA da i Kabiri i ovi politički „škobalji“ odleže više desetina godina.

Previše je toga kriminogenoga, previše da ne može stati niti u jednu glavu, a ni u šlepere, šta Nikšić, njegov Ministar Lakić, zatim, Čović, ex Vlada, SDA, NIP, Tužiteljstva, ambasade, agencije, znaju o Kabiriju, tako da verbalni napad na gosp. Andrlea je samo vrh ledenog brijega, svega onoga šta sve ovi gore pobrojani imaju, znaju o Kabiriju, ali ne reagiraju.

Stoga New York reagira dok naši „škobalji šute evo 4 godine šute“, iz New Yorka gosp Rosensaft, inače iste vjeroispovijesti tj Židov kao i Kabiri, iako ne poznaje gosp Rosensaft Kabirija, obrušio se na Kabirija danas, osudio njegov napad na gosp V. Andrlea, te usporedio Kabirija sa Miloradom Dodikom. Gosp Rosensaft je poručio Kabiriju da neće uspjeti u svojim naumima, te je prozvao i Židove Grada Mostara koji daju podršku Kabiriju.

U istinu je i čudno za židovsku zajednicu Grada Mostara, gdje predstavljaju svega nekoliko desetaka građana Židovske vjeroispovijesti, iako su prodali poziciju Predsjednika Židovske općine gosp Kabiriju, zašto šutite građani i Židovi grada Mostara, zašto trpite da Vas vaš Predsjednik Židovske općine stavlja na stup srama i kritike u zemlji, Svijetu, pa evo zar ne znate progledati i Službeni New York preko Kongresa Židova u USA vas proziva…..

Do sada smo u više navrata, pa evo to činimo i sada prenosili objave Nje, ili Njega, koji se na FB predstavlja kao BiH BOT, a koji je do sada uvijek otvoreno reagirao na sve dosadašnje istupe Gross Kabirija, kao i njegove radnje vezane za Aluminij, te prenosimo i današnju objavu.

DJELOVANJE AMIRA GROSS KABIRI

Kabirija treba proglasiti “persona non grata”, ukinuti privremeni boravak i reći mu “GO HOME RATNIČE” ili bolje, uhapsiti radi privrednog kriminala

Govori
Vaš BiH BOT
video: N1 danas

SLAŽEMO SE SA BiH BOT-om

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.