Četvrtak, 19 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Široki Brijeg u zamci neodgovornosti i bahatosti: Rekonstrukcija “žile kucavice” od 150 metara kao simbol nesposobnosti!

Rekonstrukcija Ulice bana Jelačića u Širokom Brijegu, koja je započela 8. travnja 2024., postala je još jedan od simbola neefikasnosti i nesposobnosti odgovornih osoba. Ova prometnica, koja je jedna od glavnih “žila kucavica” grada, od tada do dana današnjeg nije ni na vidiku završetka radova koji obuhvaćaju svega 150 metara. Četiri mjeseca nakon početka radova, situacija postaje sve alarmantnija, a sigurnost vozača i prolaznika ozbiljno je ugrožena.

Svakodnevni prolazak ovom prometnicom stvara rizik ne samo za vozače, već i za sve stanovnike koji tuda prolaze. Iako su grad i gradske službe odgovorni za sigurnost svojih građana, njihovo ignoriranje situacije dodatno produbljuje osjećaj beznađa među građanima. Gradska inspekcija također ostaje pasivna, izbjegavajući preuzeti odgovornost i poduzeti mjere koje bi barem djelomično mogle osigurati sigurnost na ovoj kritičnoj dionici.

Štoviše, firma A3 iz Širokog Brijega i ostali pod izvođači, i izvođači podizvođača, zaduženi za sanaciju i rekonstrukciju prometnice, pokazuje nevjerojatnu razinu nemarnosti i bahatosti. Čini se kao da svi ti izvođači radova više brinu o vlastitim interesima nego o kvaliteti i brzini izvedbe radova. Te svojim neodgovornim ponašanjem ozbiljno ugrožavaju sigurnost građana i donose sramotu gradu i samoj firmi.

FOTO: Mili Marušić

Nije sporno kako će ljepše izgledati kada se sve završi, ali četiri mjeseca raditi 150 metara i pri tome zabušavati i odugovlačiti predstavlja ozbiljan problem. Usporedbe radi, mnogi koji su se sumnjivo domogli novca u Širokom Brijegu u tom periodu od četiri mjeseca već su zgrade napravili.

Ovo nije prvi put da se ovakve situacije događaju u Širokom Brijegu. Nažalost, slične situacije već su se događale, a odgovorne firme, poput A3 i Brine i ostale koje su na ovom području obitavale, nerijetko su pokazivale neodgovorno ponašanje. Postavlja se pitanje o odgovornosti onih koji odlučuju tko će izvoditi radove u gradu i postoje li sankcije za ozbiljno prekoračenje vremena odrađivanja. Očigledno je da se javni novac koristi za projekte koji ne ispunjavaju osnovne standarde kvalitete i sigurnosti, što bi trebalo biti prioritet.

Pozivamo nadležna tijela na hitno djelovanje kako bi se riješili problemi vezani uz rekonstrukciju ove prometnice kao i ostali dijelova na području Širokog Brijega o čemu ćemo pisati u narednim tekstovima, a odgovorni će se morali suočiti s posljedicama svoje nesposobnosti. Dugogodišnja praksa neodgovornih pojedinaca napravila je drastične posljedice na infrastrukturu i kvalitetu života građana, što je već dugo vremena vidljivo.

Na kraju, željno iščekujemo trenutak kada će odgovorni pojedinci i njihovi “sateliti” koji upravljaju gradom Širokim Brijegom biti privedeni pravdi za krađu novca koji je trebao biti uložen u infrastrukturu i kvalitetan život njihovih sugrađana.

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.