Srijeda, 18 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Širokobriješki gvardijan fra Ivan Marić “poklopio dobročinitelja” i svima rekao nešto neočekivano!

Sjećate li se kraja siječnja 2024. godine, kada su predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević posjetili Gimnaziju fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu, nakon što je tih dana stradala u požaru?

Razgovaralo se o načinima kako što prije organizirati obnovu zgrada Gimnazije i Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu. Nakon detaljnog izvješća, najavljeno je da će se odmah započeti s pripremama za proces obnove i rekonstrukcije. Predsjednik Čović obećao je pomoć svih nadležnih službi i dužnosnika s viših razina vlasti, ističući kako novac za obnovu neće i ne smije biti problem.

Međutim, sve je to bio samo obična LAŽ kojom se nastojala smiriti situaciju. Novca nema, a ni konkretnog razgovora o obnovi. Tako je stota godišnjica izgradnje ove ustanove, koja je odgojila i obrazovala mnoge, jednostavno zaboravljena, kao da se ništa nije dogodilo.

Slično se ponovilo ovog petka u kinu Borak, gdje je održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada Širokog Brijega.

Svi su se raspričali i hvalili, gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća oprostili su se od svojih funkcija i zahvalili svima na dosadašnjoj suradnji, a najviše Draganu Čoviću. U međuvremenu, širokobriješki gvardijan fra Ivan Marić sjedio je sa strane u prvom redu, pažljivo slušajući sve do trenutka kada je stao za binu.

Mnogima nije im bilo ugodno, ali fra Ivan im je “kroz celofan” dovoljno toga poručio i rekao nešto što od njega nisu očekivali, a što im je davno trebalo biti rečene.

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.