Četvrtak, 19 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Ipak mi moglo ići “trampa” Mamića za Galića: Županijski sud u Splitu odbio izručenje Zorana Galića

Županijski sud u Splitu odbio je zahtjev Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za izručenje Zorana Galića, osumnjičenog za kazneno djelo organiziranog kriminala i zlouporabe položaja ili ovlaštenja.

Potvrdila je Galićeva odvjetnica Ivana Grizelj-Ćorluka.

Županijski sud u Splitu jučer je odbio zahtjev za izručenje Zorana Galića koji je upućen međunarodnoj potjernici Suda BiH”, rekla je Grizelj-Ćorluka.

Dodala je da je odbijen i zahtjev za određivanje istražnog zatvora Galiću u Hrvatskoj, jer je to radnja koja je vezana za proces izručenja.

Ponovila je da njen klijent nije u bijegu od bh. pravosuđa, već da se aktualni zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nalazi na liječenju u Hrvatskoj. Za Galićem je tjeralicu raspisao INTERPOL Sarajevo temeljem naloga Suda BiH te zahtjeva Tužiteljstva BiH od 8. kolovoza ove godine.

O daljnjim koracima ne može se govoriti, jer se, kako kaže, čeka da odluka Županijskog suda iz Hrvatske dobije nadležne institucije u BiH te na temelju njihovih koraka odredi svoje daljnje postupanje u ovom slučaju.

Podsjećamo, Galić je prošlog mjeseca pobjegao u Hrvatsku kako bi izbjegao uhićenje na temelju istrage iz Sky predmeta i sumnje na korupciju. Galić je nedavno podnio zahtjev za razrješenje dužnosti te zahtjev za umirovljenje.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.