Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Tko se krije iza značke? Smjene tresu PU Široki Brijeg nakon posljednjeg premlaćivanja

Nakon svjedočanstava pretučenih mladića u noći s Uočnice na Gospojinu, 15.08.2024. godine, u prostorijama PU Široki Brijeg od strane policijskih djelatnika portalu OTPOR.Media, čini se da se klupko počinje odmotavati.

Već smo mnogo puta pisali o “abnormalnim” događanjima u PU Široki Brijeg u posljednjih nekoliko godina od pojedinaca sa “kupljenim” diplomama. U interesu cjelokupne javnosti, kao i onih korektnih i poštenih policajaca koji se ograđuju od takvih pojedinaca i njihovih postupaka, nešto se konačno počelo mijenjati. Počelo se s uklanjanjem onih koji zloupotrebljavaju svoje ovlasti i iskaljuju svoj bijes nad sugrađanima i drugim ljudima, što baca vrlo ružnu sliku na instituciju u koju bi se uvijek trebali pouzdati, a ne strahovati od lokalnih “mangupa”.

U posljednjem tekstu prozvali smo komesara Ivana Brkića i ministra Mladena Bebeka, postavljajući pitanje što se događa? Znaju li što rade njihovi podređeni i kakve su osobe uposlili da nose ovu časnu uniformu s našim grbom? Pitali smo ih je li ih imalo sram i zašto šute, iako znaju za ovaj i za prijašnje slučajeve o kojima smo pisali.

Izgleda da je ministar Mladen Bebek poduzeo prvi ozbiljan potez, zatraživši smjenu vodećih osoba u PU Široki Brijeg. Prema našim neslužbenim informacijama, smijenjeni su načelnik PU Široki Brijeg Marko Zelenika, šef krima Toni Ćorić i zamjenik zapovjednika Jakov Sopta.

Sada je odluka na komesaru Ivanu Brkiću, koji je postavio svu trojicu i bio im oslonac u svim dosadašnjim aktivnostima. Dok su neki od njih narušavali njegov ugled, sada on odlučuje o njihovim sudbinama.

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.