Srijeda, 2 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

PEHAR DEMANTIRA MUP-a ZHŽ „Nemojte se služiti neistinama i podmetanjima, time očitujete intelektualnu zapuštenost“

Zaposlenik MUP-a ZHŽ Dražen Pehar poslao je demant na očitovanje MUP-a ŽZH, a vezano za spor koji ima s poslodavcem. Naime, u prvom članku iz MUP-a ZHŽ naveli su da Pehar nije ispunjavao dob po natječaju oko kojeg se spore, kao i da je štetio ugledu MUP-a.

Peharov demanti prenosimo u cijelosti:

“Nakon što sam pročitao ono što su izjavili iz MUP-a ŽZH mogu reći sljedeće: Kao što se vidi iz izvora MUP-a ŽZH ničim se ne potkrepljuje njihova tvrdnja da sudskim presudama nije poništen natječaj, to je jednostavno njihovo tumačenje koje vrlo često promaši meritum što se vidi iz brojnih izgubljenih sporova sa svojim djelatnicima i brojnih sudskih ovrha po tim istim izgubljenim sporovima za što do današnjeg dana niti jedan pravnik iz MUP-a ŽZH, kao niti Županijski pravobranitelj nije odgovarao, a svojim krivim procjenama i neznanjem stvorili su milijunske gubitke Županiji za što se svake godine u budžetu Županije izdvaja golema suma novca.

Osim što je sud poništio Obavijest Uprave policije poništio je i Zaključak policijskog odbora što je još jedan poraz trusta mozgova u MUP-a ŽZH, ali to su ispustili reći. Slučajno?

Što se tiče sudskog odbijanja zahtjeva da se zaposlim na mjesto sa činom mlađeg inspektora što su iz MUP-a ŽZH htjeli prikazati kao svoju pobjedu, nije to nikakva njihova pobjeda nego licemjerno i jednostrano prikazivanje sudske odluke koja ima i svoje objašnjenje a ono doslovno glasi: “Ovo iz razloga jer je sud u ovom postupku ovlašten samo razmotriti zakonitost odluka čije se pobijanje traži te ovaj postupak nije spor pune jurisdikcije i sud nema ovlaštenje odlučivati o izboru kandidata niti naložiti tuženiku da donese odluku o izboru tužitelja“. Takva je odluka isključivo u nadležnosti ovlaštenih tijela tuženika, stoga je odlučeno kao u izreci pod točkom II. Sud ovakvom odlukom jednostavno kaže da oni nemaju ovlasti za donošenje odluke kako sam ja tražio nego govore tko to može. Nije to dakle nikakva njihova pobjeda niti moj poraz, a to što su „stručnjaci“ iz MUP-a to selektivno izvukli iz sudske presude bez da su objavili i objašnjenje takve odluke suda neka im služi na čast ako je imaju.

Da, osnovali su Povjerenstvo, ali na žalost opet krivo. Naime u sastav toga Povjerenstva su nakon silnog odbijanja na članstvo u istom, izabrani i članovi bivšeg Povjerenstva koje je pokazalo da nije doraslo datom zadatku, što su i sami članovi novoga-staroga Povjerenstva izrazili i ministru i komesaru MUP-a ŽZH, ali u nedostatku ljudstva prisilili su ih i ucijenili da moraju prihvatiti novu zadaću.

Odgovor novoga Povjerenstva na čelu sa Igorom Marićem, članom i bivšeg Povjerenstva je bio da oni ne mogu postupati po naloženim zadaćama i to su u pisanom obliku poslali komesaru MUP-a ŽZH Ivanu Brkiću 25.6.2024.g. Prije toga su usmeno pokušali objasniti i ministru MUP-a ŽZH Mladenu Bebeku da ne mogu postupati po zadanim obvezama jer se time između ostalog narušava i načelo objektivnosti, što je jedno od načela koja se moraju ispoštovati. Kao dokaz svega ovoga postoji pismena prepiska između Povjerenstva i Uprave policije i samog ministra. Od navedenog datuma, 25.6.2024.g Povjerenstvo više nije imalo nikakvih aktivnosti jer na njihov dopis nije uslijedio nikakav suvisao odgovor.

Na žalost istine i pravde, ne i MUP-a ŽZH komesar MUP-a Ivan Brkić mi šalje novu Obavijest da nisam predložen za upošljavanje, odnosno pohađanje temeljne policijske obuke za čin mlađeg inspektora, istu onu Obavijest koju sam dobio i 2019.g, u slovo istu, samo prepisano ali pod novim brojem i datumom, što je bio dokaz da su potpuno izgubili kompas i da nemaju nikakav argument, ali da ne žele postupiti po sudskoj presudi jer je u pitanju njihov ego.

Tu istu obavijest je prethodno sud poništio 4 puta (dva puta Općinski i dva puta Županijski) i istu više ne može koristiti. Da bi mogao poslati novu Obavijest moralo bi odlučivati novo Povjerenstvo, koje kako sam već napisao nije ništa radilo i o tome je obavijestilo samog komesara. Komesar je dakle obmanuo i mene i sud ali i cjelokupnu javnost tako što je u Obavijesti napisao da je Povjerenstvo na osnovi rezultata i intervjua kojega uopće nije ponovo bilo ponovo isto odlučilo. I tako funkcionira MUP ŽZH godinama, na laži i prevari, korupciji i nepotizmu, uz blagoslov naravno komesara i ministra.

Vrhunac njihovog licemjerja, ali i elementarnog neznanja ogleda se u činjenici kad kažu da je važno napomenuti kako je u obrazloženju presude Općinskog suda u Ljubuškom iz 2017.godine stoji da ja nisam uopće ispunjavao uvjete javnog natječaja tako što nisam ispunjavao propisani opći uvjet u pogledu životne dobi za čin mlađeg inspektora koji je ograničen između 18 i 35 godina, a da sam ja u trenutku objave oglasa imao više od 47 godina, te su postojali uvjeti da moja prijava bude odbačena prije početka testiranja. Ako su toliko sigurni i uvjereni u svoje „dokaze“ zašto onda ova njihova tvrdnja nije bila i predmet žalbi sudu na presude koje su redovno gubili? Zašto onda licemjeri iz MUP-a ŽZH nisu odbili i Franka Granića koji je također imao puno više godina od 35 koji je također prošao natječaj i kojega su željeli slati na ponovnu obuku ali je on to odbio s obrazloženjem da je takvu obuku već prošao i bio je u pravu.

Na žalost niti sudac općinskog suda u Ljubuškom Filip Šaravanja, niti ovi koji se pozivaju na dio presude očito nemaju elementarnog znanja, a trebali su znati da je IPTF u jednome trenutku spoznavši da su nepravedno i ishitreno počupali, dao mogućnost svim policijskim službenicima kojima su PRIVREMENO oduzeli ovlaštenja, da se mogu vratiti na posao kroz novu prijavu na natječaj koji je trebao biti i bio formalan u svim kantonima u BiH i svi ti djelatnici u tim kantonima su na taj način i vraćeni na posao, samo se ŽZH napravila pametna i nije postupila po tome naputku. Da je tome tako pokazujem i činjenicom jer su te odredbe kroz Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima unesene i na Federalnoj i na Županijskoj razini još 2007. godine, ali zakone treba čitati pa se onda pravit pametan a ne nisko i prljavo nabacivati se blatom na nekoga tko ne razmišlja kao ovi lumeni iz MUP-a ŽZH. Evo i slike pa se i sami uvjerite, najprije Federalni a onda i Županijski zakon. Evo i slike kako treba izgledati pravilan natječaj koji je iste godine raspisala i Federalna Uprava policije u Sarajevu, pa se osvrnite na točku h) u natječaju. Ako ne znaš onda prepiši, ali bili su nesposobni i za to.

I sad ponovo dolazi do izražaja ono što sam napisao u pismu ministru o njegovim suradnicima da su najamnici tuđih interesa i da mu govore ono što bi on volio čuti a ne što je po zakonu jer zakone ne poznaju što je o ovdje pokazano. Svoju stručnu podkapacitiranost nadomještaju ulizničkim ponašanjem i podobnošću, a drugi put kada budu željeli samnom ući u fight onda će trebati prethodno puno čitati i naučeno pokazati. Bez lažne skromnosti spreman sam i besplatno im podariti sate edukacije, samo neka izraze želju.

Da stvar bude gora sve ovo sam na jednom od prethodnih sastanaka sa ministrom i njegovim vrlim pravnikom Drago Tomićem rekao obojici na što me ministar upitao u kojem se to zakonu nalazi pa sam mu odgovorio i mislio da je upamtio, ali kao što se vidi nije.

Pozivati se na „činjenicu“ da sam narušavao ugled policije jako je sklizak teren za autore ove besramne izjave i prikazati selektivno samo dio pisma IPTF-a gdje piše da je IPTF proveo opširnu reviziju postupka.

Do IPTF-a su na žalost samo stizale besramne bljuvotine čiji su autori bili u samom vrhu policije, isti oni koje sam skupa sa tadašnjim zapovjednikom raskrinkao u njihovim prljavim poslovima organiziranog kriminala za što postoje i pisani dokazi. Kad su vidjeli da su njihove glave u pitanju onda su se poslužili svim mogućim podvalama kako bi me diskreditirali, a vrhunac je bio kada uopće nisu proslijedili naše žalbe prema IPTF-u i o nama se uopće nije odlučivalo u žalbenom postupku. A zašto nisu proslijedili naše žalbe? Zato što je u njima bilo najavljeno iznošenje velikih dokaza i argumenata protiv onih koje smo prethodno otkrili čega su se prepali i odlučili nas izigrati. Pa i pored toga sam dobio sudski postupak protiv policije ali tek nakon što je predmet otišao iz sudova u Ljubuškom i Širokom gdje je sudila dobro uigrana ekipa koja je bila u sprezi sa policijom. Vrhovni sud u Sarajevu je poništio njihove presude ali to licemjeri iz MUP-a nisu objavili jer im ne ide u prilog u namjeri da me što više ocrne i pokažu negativcem.

U isto vrijeme Vrhovni sud u Sarajevu se u svome Biltenu osvrnuo na sramotne presude sudova u Ljubuškom i Širokom Brijegu i označio ih kao vrhunac nepravilnosti rada sudova u BiH. Ali ni ovu činjenicu licemjeri iz MUP-a nisu objavili jer moraju pisati ono što im reknu njihovi nadređeni koji ih drže kao privjeske zbog nezasluženih ustupaka i povlastica koje su dobili u zamjenu za pasju poslušnost i gubitak svoje suverenosti. Nemojte se dakle prosipati jer na duge staze ratovati protiv zdravog razuma jednostavno nije moguće. Ja sam za razliku od vas sudjelovao u izgradnji kuće u kojoj radite i u ratu je branio na prvoj crti izlažući svoj život, ali došli su ljudi koji su uzeli monopol nad istinom i srozali je do neprepoznatljivosti, skupa s vama koji ste lutke na koncu svojih šefova i puki statisti u vlastitim životima. Na lancu se dakle moglo vidjeti mnoge velike zvijeri ali nikad vuka jer on ima ponos. Ako uspijete dokučiti tko je ovdje vuk bit će dobro, a tome istom vuku možete staviti i lance na tijelo ali na um nikada jer on to ne dopušta.

Zato licemjerni lažovi nemojte se služiti neistinama i podmetanjima, time očitujete tužnu intelektualnu zapuštenost i ideološku zasljepljenost i prije nego mislite sve će vam doći na naplatu. Živi bili pa vidjeli!”, zaključuje se u demantu Pehara.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.