DOZNAJEMO: Krojačica Ružica, prekrojila organizaciju početka nastave za sve učenike ŽZH

PRO Oglas

Zadnji dan i zadnji sati se čekaju kako bi oni odlučili nešto izorganizirati i pri tome dovesti ne samo učitelje i profesore, nego djecu i roditelja da se izorganiziraju u što kraćem roku jer nije se stiglo dan ili dva ranije o tome razmišljati!

Naime, evo dok pišemo i završavamo objavu ovog teksta (utorak, 16 sati). Mnogi roditelji i učenici nisu dobili informacije hoće li nastava u ŽZH i kako krenuti u srijedu 21.travnja, kako je nedavno rečeno iz ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH.

Portal OTPOR.Media je u posjedu dokumenta, tj. obavijesti koja je danas upućena školskim ustanovama, a koju potpisuje ministrica Ružica Mikulić.

Istu prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

Dostavljanło vam obavijest o načinu organiziranja nastave od današnjeg dana.
Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke uputilo je Ministarstvu Obavijest broj: 12-203-1/21 od 20. travnja 2021. godine, kojom nas je izvijestilo o trenutnoj epidemiološkoj situaciju u Županiji te dalo preporuke za organiziranje nastave.

Po navedenim preporukama, nastava za učenike svih razreda osnovne škole kao i svih razreda srednjih škola će se izvoditi redovito. ali na način da se odjeli koji su brojniji od 15 učenika, dijele na dvije skupine koje pohadaju nastavu naizmjenično dan za danom. Uvjetje i dalje da se poštuju smjernice koje se tiču kontinuirane edukacije nastavnog osoblja i djece, provođenja mjera dezinfekcije i ventilacije prostorija i sprječavanja grupiranja razreda prilikom dolaska u školu odnosno odlaska iz škole.

I dalje se ne preporučuju roditeljski sastanci u većim skupinama kao ni eventualne ekskurzije.

Trajanje nastavnog sata ostaje i dalje 40 minuta, kako bi škole imale dovoljno vremena odraditi potrebnu dezinfekciju i ventilaciju učionica.

Napominjemo, kako su ove mjere bazirane na trenutnoj epidemiološkoj situaciji te su podložne promjenama ukoliko se situacija pogorša ili poboljša, o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Molimo vas da obavijestite osnivače kao i prijevoznike o promjenama u načinu organizacije nastave kako bi se isti mogli prilagoditi.”

Kao što ste mogli iščitati, školska nastava za učenike svih razreda osnovne škole kao i svih razreda srednjih škola će se izvoditi redovito svako drugi dan, kao i ponovno njihovo razdvajanje u dvije skupine.

Podsjetimo kako je slična situacija bila i prošle godine i gdje su učenike od 17,18,19 u jednom razredu razdvajali samo zbog toga što je ministarstvo tako kazalo. No, da se ne treba držati uputa “kao pijan plota”, potvrdila je i dr. Andrea Jurić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, kada nam je kazala da nema potrebe razdvajati učenike ako ih je u jednom razredu sveukupno nešto više od spomenute brojke 15.

Također, što je još zanimljivo, od srijede, 21. travnja, u zatvorenim i otvorenim prostorima dozvoljeno je do maksimalno 50 osoba, što je danas potvrdio Stožer civilne zaštite ŽZH. A učenika je dozvoljeno 15. Alooo, di je ovdje logika????

Što se roditeljskih sastanaka tiče, evo prođe skoro cijela školska godina, a da nije održan niti jedan sastanak.

Dodajmo još i tome kako je ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH objavilo upitnik preko kojeg prikuplja mišljenja roditelja učenika osnovnih i srednjih škola u Županiji o načinu organizacije nastave. Kako su naveli iz ovog ministarstva, mišljenje roditelja će se uzeti u razmatranje pri donošenju odluke o organizaciji nastave.

Zamislite, nakon što se veći broj roditelja prijavio da popuni anketu, i ista objavljena na portalu OTPOR.Media, gdje smo pozvali roditelje da ju popune, sustav nije pao, nego su onemogućili da više itko može u njoj sudjelovati!

Na kraju, do idućeg teksta, kako kaže gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević – Živjeli i hvala!!!

Mili Marušić / OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO