Hrvatska remijem otvorila Svjetsko prvenstvo

PRO Oglas

Hrvatska reprezentacija odigrala je 0:0 protiv Maroka u svojoj prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Bez pravih rješenja u napadu i uz nekoliko dobrih intervencija Dominika Livakovića, Hrvatska je osvojila bod s kojim dočekuje nastavak natjecanja u skupini F. U nedjelju će igrati protiv Kanade, a četiri dana nakon toga protiv Belgije.

Vlašićev promašaj iz blizine

Izuzev nekoliko posljednjih minuta prvog dijela, Hrvatska je pokazala malo, u svakom slučaju manje od Marokanaca, koji su u uvodnom poluvremenu prijetili više i opasnije. Nekoliko je puta šanse Hakima Ziyecha, Youssefa El Nesryja i njihovih suigrača morao zaustavljati blok hrvatske reprezentacije. Istaknuo se u tim trenucima u nekoliko navrata Marcelo Brozović, a siguran je u obrambenim reakcijama u opasnim prilikama bio i Dejan Lovren.

S druge strane, Hrvatska prema naprijed nije dobro izgledala sve do završnice poluvremena. Marokanci su zatvorili sredinu terena i Hrvatska je dugim loptama tražila napadačke opcije. Ti pokušaji u pravilu su završavali višim skokom igrača afričke reprezentacije ili ubačajima koje je hvatao Yassine Bounou.

Istaknuo se marokanski golman i pred sam odlazak na odmor, u sigurno najopasnijem pokušaju Hrvatske dotad. Borna Sosa bio je probio lijevu stranu i ubacio u peterac, u koji je utrčao Nikola Vlašić, sam ispred Bounoua. Iz blizine je pucao u njega. Minutu kasnije Luka Modrić je pokušao iz daljine, no njegov siloviti udarac otišao je iznad grede i na odmor se otišlo s 0:0.

Slijedi Kanada

Drugi dio nije donio promjenu. I dalje je Maroko djelovao čvrsto u obrani te rastrčano i konkretnije u napadu, a Hrvatska je tražila što će napraviti s posjedom. Vlašića je Dalić na poluvremenu zamijenio Mariom Pašalićem, kasnije kroz nastavak Andreja Kramarića Markom Livajom, a Matea Kovačića Lovrom Majerom, no te promjene nisu donijele ono čemu se nadao.

Zapravo, najizgledniju šansu imao je Dejan Lovren koji je uklizavanjem u 51. minuti naciljao prostor uz desnu stativu Bounoua. Amrabat je to očistio.

Hrvatska je i dalje imala više loptu u nogama, ali i dalje manjak rješenja kojim bi taj posjed iskoristila za gol. Protiv Maroka nije iskoristila rijetke šanse koje je imala. Slijedi joj susret s Kanadom u nedjelju, u kojem tri boda zbog remija s Marokom postaju veći imperativ.

Index.hr

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO