Prihvaćen prijedlog vlade HNŽ – Zdravstveni sindikati okončali višemjesečni generalni štrajk

PRO Oglas

Nakon što je Vlada HNŽ-a na telefonskoj sjednici 30. travnja prihvatila konačnu ponudu Vladinog pregovaračkog tima i predala je reprezentativnom Nezavisnom sindikatu zaposlenika SKB-a Mostar, Dnevni list doznaje da će je sindikati prihvatiti i da će generalni štrajk uskoro završava. zaposlenici u zdravstvu koje traje od prosinca. Kada je riječ o zdravstvenoj zaštiti u HNŽ-u, treba podsjetiti da je cjelokupnom medicinskom osoblju bolničkih odjela COVID-a tijekom pandemije Vlada HNŽ-a povećala plaće za 30%.

Generalni štrajk sindikata uskoro će završiti

Naime, kako neslužbeno doznaje Dnevni list, sjednica Skupštine sindikata zdravstva trebala bi se održati ovog tjedna. Sindikati su zadovoljni ponudom i, prema našim izvorima, prihvatit će ispravljenu ponudu Vlade prema njihovim zahtjevima, što će značiti i potpisivanje novog kolektivnog ugovora i veće plaće za zaposlenike u zdravstvu.

Time bi se bez pobjednika i poraženih okončao višemjesečni generalni štrajk sindikata zdravstvenih radnika pokrenut usred pandemije, a konačno okončan samo zahvaljujući dijalogu čelnika vlade HNŽ-a i sindikata.

Podsjećanja radi, oko dvije i pol tisuće članova Nezavisnog sindikata zdravstvenih radnika HNŽ-a i Nezavisnog sindikata SKB-a Mostar Zaposlenici, medicinske sestre, tehničari, laboratorijski tehničari, vozači, konobarice, spremačice, stupili su u generalni štrajk od 10. prosinca 2020.. Sindikalisti traže povećanje plaće i novi kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u području zdravstva, a opći štrajk odlučili su usred pandemije, što je bila dodatna otežavajuća okolnost za bolesnika. hladni pogon.

Pacijenti čekaju operativne programe

Zbog dugotrajnog štrajka, još veći pritisak tijekom ograničenja pandemije bio je na posebno pacijentima, zdravstvenim osiguranicima, koji od svojih prihoda nisu imali potrebnu medicinsku uslugu.

Međutim, već se čuju mnoga upozorenja da će se, zbog mjera koje medicinske ustanove poduzimaju u borbi protiv koronavirusa, kao i zbog općeg štrajka zdravstvenih radnika, nakon ublažavanja koronskih mjera i liječnici i pacijenti suočiti s velikim izazovima. Umjesto prevencije, bit će sve potrebno popraviti pogoršano zdravstveno stanje i uznapredovale bolesti kod mnogih pacijenata nakon nastavka kirurških programa.

Dnevni.ba

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO