SIPA uhitila suca Osnovnog suda u Banjoj Luci Nebojšu Pejovića

PRO Oglas

Postupajući po naredbi Republičkog javnog tužiteljstva Republike Srpske policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (21.4.2021. godine) realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Barka“ i lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 321. Krivičnog zakona Republike Srpske „Trgovina uticajem“. Navedena osoba nositelj je pravosudne funkcije u BiH.

Prilikom realizacije aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su po naredbi Osnovnog suda u Banja Luci pretresli navedenu osobu i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji potiču iz izvršenja krivičnog djela, koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade, osoba lišena slobode u zakonskom roku bit će predata u dalju nadležnost Republičkog javnog tužiteljstva Republike Srpske.

Kako se doznaje, uhićen je sudac Osnovnog suda u Banjoj Luci Nebojša Pejović. Zanimljivo, Pejović je prethodno bio predsjednik Odjela za radne sporove na banjalučkom sudu.

OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO