Tepisi su puni bakterija, treba ih redovito čistiti

PRO Oglas

Tepisi su puni bakterija i prljavštine, pa bi ih trebalo redovito čistiti – posebno ako imate malu djecu koja se na njima igraju – a PureWow otkriva i dvije metode s kojima je najlakše obaviti posao. Jedna uključuje usisavač, druga ručno pranje.

Ako čistite usisavačem… Prvo razmaknite sav namještaj i uređaje. Pometite tepih kako biste uklonili površinski sloj prašine i prljavštine. Ako su na njemu neke mrlje, očistite ih sredstvima i pričekajte da se osuše.

Izvadite usisavač i povlačite ga u ravnim linijama, odozgo prema sebi. Najbolje bi bilo i da ga čistite prvo od one strane koja je najdalja izlazu iz prostorije kako biste si ostavili prostor za kretanje unazad i kako ne biste hodali po dijelovima koje ste već očistili. Usisavajte čvrstim, ali sporijim pokretima kako biste uklonili svu prljavštinu. Postupak možete ponoviti ako je potrebno.

Ako čistite ručno…

Ovo je isto odlična opcija, ali imajte na umu da je fizički napornija i da zahtjeva više vremena.

Treba vam soda bikarbona, debela četka, sredstvo za čišćenje tepiha, suhi ručnici i voda.

Posipajte sodu po tepihu i ostavite nekih 5-10 minuta. Usisajte ili pometite ostatke.

Pomiješajte 2 doze sredstva i 450 ml tople vode i poprskajte po cijelom tepihu. Iščetkajte tepih snažnim pokretima, namočite vodom, a zatim ručnicima iscijedite tekućinu, što je više moguće. Ponovite postupak dok ne isperete sredstvo. Ostavite tepih da se dobro posuši.

Večernji

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO