VIDEO: Održano mirno okupljanje u Širokom Brijegu, komesar Galić kazao kako će sve sa snimke locirati i kazniti!

PRO Oglas

Kao što je i najavljeno, spontano okupljanje građana Širokog Brijega protiv više/manje čudnih odluka koje je donio Stožer civilne zaštite ŽZH oko ograničenog kretanje od 20:30 do 5:00 sati, a koje je izazivalo lavinu negodovanja na društvenim mrežama gdje su mnogi jako hrabri na pisanju, prozivanju istih i najavljivanju dolaska na okupljanje kako bi pružili neku vrstu otpora, a na žalost većinu tih “ratnika” nismo mogli gledati prvog dana stupanje donesenih zapovijedi.

Naime, oko 30-ak građana je došlo na Trg širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu kako bi jasno pokazali da ovakav odnos prema ljudima i zabrani kretanja nema nikakvog smisla, i samo čini još veću štetu na ionako teški “psihološki rat”!

Oko 20:45h okupljenima su se pridružili pripadnici PU Široki Brijeg, ne kako bi im dali podršku, nego kako bi izvršavali donesene zapovjedi o zabrani kretanja. Bili su korektni i saslušali su okupljene građane. S obzirom na to kako nije bilo nikakvog narušavanja javnog reda i mira, bilo koga od nazočnih, samo su izvršili legitimiranje istih i zatražili da se raziđu.

Dvije osobe pozvane su u Policijsku postaju Široki Brijeg kako bi im se utvrdio identitet jer uzase nisu imali osobne dokumente, a jedan od pozvanih je bio i gradski vijećnik Širokoga Brijega Josip Grbešić, koji je i ovog puta bio među svojim sugrađanima!

Ono što je zanimljivo, policijski komesar Uprave policije MUP-a ŽZH, Milan Galić je za Klix.ba večeras kazao kako se radi na otkrivanju organizatora ovog prosvjeda koji će snositi posljedice, te biti kažnjen u skladu sa zakonskim regulativama. Dok oni koji nisu dobili prekršajni nalog večeras, isti će dobiti na kućnu adresu, nakon što budu identificirani putem videosnimki.

Zanimljiva prijetnja komesara Galića prema svojim sugrađanima, a koji nije u stanju razotkriti teška kriminalna djela na području ŽZH, kao i u svojim policijskim redovima, sada će preko snimki locirati tko je bio na ovim okupljanjima.

Poštovani g. Galiću, izričito Vam zabranjujemo da koristite bilo koji kadar iz snimke i fotografije portala OTPOR.Media za svoje “osvetničke poteze” nalogodavaca koji su Vam dali Zapovijed da kažnjavate ljude, a ti isti su već od davno trebali biti procesuirani za zlouporabu svojih ovlasti ne radeći svoj posao i pri tome primajući plaće novcima poreznih obveznika.

Nismo imali bolju kameru kako snimimo sve da valja zbog noćnih uvjeta, tako da Vam sigurno neće snimka pretjerano koristiti, ali glas i riječi koje ćete čuti, govore puno više!

Novo okupljanje u Širokom Brijegu je najavljeno i za petak od 19:45 na istoj lokaciji.

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO