VIDEO: Tko je dao “guze” HDZ-u BiH, a koji spavači su poslani u Dom naroda Parlamenta FBiH!?

PRO Oglas

Stigao je i taj dan da se “razotkrije” tko kako i s kime diše!

Naime, 2. sjednica Skupštine ŽZH održana je po užurbanoj proceduri tko će ići od zastupnika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz reda hrvatskog i reda srpskog naroda.

Predsjednik Ivan Jelčić upoznao je zastupnike na početku s Dnevnim redom koji se sastojao od tri točke:

-Usvajanje Zapisnika s prethodne sjednice – jednoglasno prihvaćeno.

-Zastupnička pitanja, primjedbe i prijedlozi – jednoglasno nitko nije imao ni pitanja, ni primjedbi, a ni prijedloga

-Izbor i imenovanje koja je iziskivala dvije polusatne stanke kako bi Povjerenstvo za izbor i imenovanje razmotrilo kandidacijsku listu za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz reda hrvatskog i reda srpskog naroda, odnosno kako bi zastupnici glasovali.

Nakon završenog postupka tajnog glasovanja Povjerenstvo za izbor i imenovanje Skupštine Županije Zapadnohercegovačke pristupilo je otvaranju glasačke kutije čime je konstatirao kako je od 23 glasačka listića 22 zastupnika iz reda hrvatskog naroda i jedan iz reda srpskog naroda, samo jedan listić bio je nevažeći.

Prema glasovanju je konstatirano sljedeće:

Kandidacijska lista predlagatelja Ševo Milan, iz reda hrvatskog naroda predloženi su kandidati: Ševo Milan i Radić Marko, osvojila je 5 glasova.

Kandidacijska lista predlagatelja Zrimšek Šaravanja Ivane iz reda hrvatskog naroda predložen je kandidat: Zrimšek Šaravanja Ivana, Barišić Ivana i Jelčić Ivan, osvojila je 5 glasova.

Kandidacijska lista predlagatelja Hrvatska demokratska zajednica 1990 – HDZ 1990 iz reda hrvatskog naroda predložen je kandidat: Banožić Antonija osvojila je jedan glas.

Kandidacijska lista predlagatelja Mandić Tomislav iz reda hrvatskog naroda predloženi su kandidati: Mandić Tomislav, Damjanović Ivan i Kožul Vedran osvojila je 5 glasova.

Kandidacijska lista predlagatelja HDZ BIH,HDU, HSS, HKDU iz reda hrvatskog naroda predloženi su kandidati: Pavković Ivica, Jurišić Damir i Luburić Bernardica osvojila je 5 glasova.

Kandidacijska lista predlagatelja Mitrović Miroslav iz reda Srpskog naroda predložen je kandidat Miroslav Mitrović osvojila je jedan glas.

Na kraju je odlukom glasova odlučeno kako Ivica Pavković, Tomislav Mandić, Milan Ševo, Ivana Zrimšek Šaravanja i Miroslav Mitrović bit će novi, a neki i stari izaslanici Županije Zapadnohercegovačke u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Ono što je zanimljivo u svemu ovoje, je to da je oporba “kapitulirala”!

Predstavnica HSP dr. Ante Starčević BiH Marija Lovrić, predstavnik HSP-a HB i BiH Zrinko Čuvalo, predstavnik HSP-a BiH Zvonko Jurišić, predstavnik HRS-a Ivan Pušić i predstavnici HDZ-a 1990 Zdravko Herceg, Ante Pavlović i Željko Dragičević dali su svoje glasove i povjerenje za ekipu iz HDZ-a BiH koja će ih predstavljati u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Očekivano, iz reda Srpskog naroda sebi je glas jedan udijelio Mitrović Miroslav a što mu je i bilo dovoljno jer nije imao protukandidata.

Što se tiče Antonije Banožić, koja je ujedno i predsjednica ŽO HDZ 1990 ŽZH, također je dobila jedan glas, i to svoj, a dok ostala tri člana te iste stranke Zdravko Herceg, Ante Pavlović i Željko Dragičević su joj okrenuli leđa i na taj način pokazali kako nešto ne štima s tom strankom i kako nema potrebe puno nešto od njih očekivati, osim jedino Antonije Banožić kojoj ovaj “podli udarac” može biti samo “vjetar u leđa” ako znadne to iskoristiti, dok su njene kolege vjerojatno to znale i možda “izlete iz stranke” osim ako im je blagoslov za ovaj “raskol” dao predsjednik Ilija Cvitanović koji je zadnje vrijeme Čovićev “pješak”!

Zanimljivo je bilo i među dvojicom HRS-ovaca u Skupštini ŽZH. Ivan Pušić je dao podržku HDZ-ovoj ekipi, dok je Tomislav Bandić na listić napravio nevažećim, tako da je na njemu napisao “NAROD”, a kako nam je kasnije kazao, da je tim činom htio poručiti kako nitko od tih kandidata nije zaslužio njegov glas, kao ni većine predloženih koji nisu zaslužili ni da budu u Skupštini ŽZH jer su te glasove dobili na sumnjive načine.

Što se tiče tri različite HSP-ove stranke i njihovih predstavnika Zvonke Jurišića, Zrinka Čuvala i Marije Lovrić se znalo za njihova “strujanja” sa HDZ-om BiH i teško je bilo očekivati da su glasali suprotno od toga!

Sada nam dolaze imenovanja ministara i aktualna zastupnička pitanja, primjedbe i prijedlozi, tako da ćemo i u tome upoznati kako koji zastupnik “diše”, a tko je došao “spavati” na svaku narednu Skupštinu ŽZH

Mili Marušić / OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk