7 jednostavnih trikova za čišćenje doma

PRO Oglas

Neki od nas nemaju vremena čistiti preko tjedna, pa taj posao ostavljaju za vikend!

Da bismo vam olakšali napore i ubrzali proces čišćenja, otkrivamo nekoliko trikova od kojih će vaš dom blistati kao nikada do sad!

Kako vratiti sjaj drvenom namještaju?

Za uklanjanje ogrebotina i vraćanje sjaja drvenom namještaju, pomiješajte ½ šalice octa i ½ šalice maslinovog ulja. Umočite čistu krpu i prebrišite drvene površine!

Kako izbijeliti rublje?

Ako želite izbijeliti rublje ili posteljinu, pomiješajte 1 šalicu praška za pranje rublja, 1 šalicu praška za pranje suđa, 1 šalicu izbjeljivača, ½ šalice boraksa i dodajte malo vruće vode.

Namočite i izribajte rublje i posteljinu, a zatim operite u perilici na uobičajeni način.

Kako ukloniti kamenac sa slavina ili glave tuša?

Ako je u pitanju uklanjanje kamenca, neka vam uvijek na pameti bude alkoholni ocat! Alkoholni ocat je idealan za otapanje kamenca i uklanjanje vodenih mrlja sa slavina.

U plastičnu vrećicu ulijte alkoholni ocat, uronite u njega slavinu ili glavu tuša i zavežite gumicom. Ostavite da djeluje 30 do 60 minuta, te isperite mlakom vodom.

Kako očistiti rešetke iz pećnice?

Masnoću i prljavštinu s rešetki uklonite uz pomoć plastične vrećice i amonijaka.Stavite rešetku u vrećicu i dodajte 2 do 3 žlice amonijaka. Ostavite 12 sati, a potom operite spužvom i deterdžentom.

Kako očistiti peglu za glačanje?

Pegla za glačanje može na odjeći ostaviti tamne i ljepljive tragove. Da biste očistili peglu, prekrijte dasku za glačanje papirom i pospite malo soli. Uključite peglu na maksimalnu temperaturu i prijeđite nekoliko puta peglom preko soli. To će očistiti nečistoće s pegle!

Kako očistiti srebrni pribor za jelo?

Pribor za jelo je najlakše očistiti uz pomoć aluminijske folije, soli i vruće vode! U lonac stavite vodu, sol i pribor za jelo. Kada voda zakipi, dodajte aluminijsku foliju oblikovanu u lopticu. Kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta, a zatim operite pribor na uobičajeni način.

Kako očistiti kauč?

Mrlje s kauča, presvučenog u mikrofibru, najlakše je očistiti uz pomoć bijele četke i alkohola. Dodajte malo sode bikarbone u alkohol i četkom lagano istrljajte mrlje. Pomoću papirnatog ubrusa uklonite višak tekućine i pričekajte da se osuši.

Centarzdravlja.hr

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO