Organizatori “Sarajevo Marathona” prekinuli suradnju s Kabirijem nakon poziva Benjamine Karić

PRO Oglas

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić se sastala danas sa predstavnicima udruženja Dečki u plavom, koji su nakon njene poruke da će preispitati pomoć grada, otkazali suradnju M.T. Abraham Grupi na predstojećem Sarajevo marathonu.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je sinoć obavijestila javnost kako se ne slaže s tim da firma Amira Grossa Kabirija bude partner Sarajevo marathonu te je trkačko udruženje pozvala da otkaže tu suradnju.

Tim povodom je prvi sastanak jutros održala upravo sa timom udruženja Dečki u plavom nakon čega je obavijestila o njihovoj odluci.

“Suradnja sa Abraham grupom je prekinuta. Dostojanstvo nema cijenu i momci su to pokazali”, poručila je Karić.

Darko Lončar iz udruženja Dečki u plavom je za Klix.ba kazao da oni sada traže novog sponzora te da se nadaju kako će društveno-odgovorne kompanije se uključiti u organizaciju maratona. Ističu i da udruženje nema nikakvu političku, vjersku ili bilo koju drugu opredijeljenost, osim sportske te se ispričavaju ukoliko je nekoga uvrijedila suradnja s Abraham grupacijom.

Inače, nije jednostavno dobiti podršku za sport u Bosni i Hercegovini stoga su iz udruženja odlučili da zbog potreba i ove godine prihvate dugogodišnju suradnju.

“Nakon prijetnji i strahote koju je moja obitelj preživjela zbog gospodina Kabirija, a sve zbog iskrene podrške palestinskom narodu, osjećam potrebu da pozovem udruženje Dečki u plavom da službenog partnera potraži negdje drugo, a nas sve da im u tome pomognemo.

Ne smijemo dozvoliti da nam bilo tko dostojanstvo kupuje novcem! Dostojanstvo nema cijenu i nije na prodaju!

Maraton se inače sufinancira sudjelovanjem županije, grada, općina, turističke zajednice i mnogih drugih sponzora i sigurna sam da zajedno sa našim društveno odgovornim kompanijama možemo zajednički iznijeti ovaj projekt bez sponzora kakav je MTA Abraham Grupa, u suprotnom, ja ću učiniti ono što je do mene – hitno pokrenuti preispitivanje korištenja imena Grada Sarajeva i novčane podrške koju Grad izdvaja”, poručila je Benjamina Karić.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO