Ana Petković osvojila svoj prvi turnir u karijeri te postala najmlađa pobjednica juniorskog ITF-ovog turnira u Širokom Brijegu

PRO Oglas

Tenis Akademija “Set” je i ove godine organizirala dva ITF junior turnira, iz kalendara ITF junior toura četvrtog ranga.

Dva turnira su održana u periodu od 13. do 27. siječnja 2024. godine. Na turniru sudjelovalo je više od 100 natjecatelja u obje konkurencije iz 25 Europskih zemalja.

Šećer uvijek dolazi na kraju, a upravo je to bilo finale u ženskoj konkurenciji.

Ana Petković iz Hrvatske je s 3:6 7:6(16) 6:2 svladala Isabellu Kellenberger iz Švicarske.

Ana Petković je osvojila prvi turnir u karijeri te postala najmlađa pobjednica juniorskog ITF-ovog turnira u Širokom Brijegu.

Turnir u Širokom Brijegu za nju će biti sigurno jedan od najdražih u karijeri.

Gubitak prvog seta nije puno obećavao za Anu Petković. Drugi set će pamtiti cijeli život, a posebno trinaestu igru u kojoj je slavila s 18:16. Spasila je šest meč lopti, a istovremeno i sama nije iskoristila pet set lopti.

Nakon što je osvojila drugi set u trećem je bila uvjerljiva i slavila s uvjerljivih 6:2.

Petković je godinama jedna od najboljih u svom uzrastu u Hrvatskoj, a prijavljuju se na međunarodne turnire iz kalendara Tennis Europe. Kako je i tu Ana bila dobra, spomenuto 16. mjesto na rang listi najboljih Europljanki to potvrđuje, krenula je dalje, a korak više su nastupi na juniorskim ITF-ovi turnirima.

Ana je počela s tenisom s pet godina, višestruka je državna je prvakinja Hrvatske do 12 i 16 godina. Sa samo 13 godina bila je prvakinja Hrvatske do 16 godina. Potiče iz teniske obitelji, njen brat Vlaho dvije godine mlađi, također ima sjajne rezultate.

Nakon pobjedu u finalu Ana je pohvalila samu organizaciju turnir. Istaknula je da će joj Široki Brijeg ostati u lijepom sjećanju te najavila povratak i iduće godine na deseti jubilarni ITF turnir.

Borak.tv

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO