Bal pod maskama braniteljskih mediokriteta

PRO Oglas

Digla se medijska prašina nakon što je Ustavni sud Republike Hrvatske objavio svoju odluku od 20.12.2022.godine, gdje je prihvaćena ustavna tužba bivšeg pripadnika HVO-a iz Orašja i ukinuta pravomoćna presuda Visokog upravnog suda koji je tom bivšem pripadniku HVO-a odbio priznati prava i povlastice koje ostvaruju hrvatski ratni vojni invalidi, pripadnici oružanih snaga RH.

U ovaj komično-tragični sukob s logikom, kako se neslužbeno doznaje uskoro će se uključiti i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske zbog, nota bene „ozbiljnih sumnji u manipulacije s dokumentacijom.

Nihil novum sub sole (ništa novo pod suncem), kada je u pitanju balkanska krčma primitivizma kojoj za lažni sjaj i materijalne probitke ništa nije sveto niti nedostupno.

U odsustvu objektivnog i poštenog pristupa prema istini i duši svoga naroda i svome osobnom dostojanstvu, ambiciozni, pohlepni, ali netalentirani falsifikatori pojma „branitelj“ kojeg su svojim nečasnim radnjama duboko kontaminirali i moralno degradirali, pučki rečeno ogadili svima onima kojima je taj pojam bio svetinja, izgubili su svaku mjeru u svojim prljavim nakanama.

Malo po malo do izražaja u praksi dolaze, a trebale su odavno doći, sve gadosti i prljavštine koje su poduzimali ovi apostoli sotonizma i moralne nakaze koji su u svojoj đavolskoj suradnji sa plitkoumnim političkim aktivistima ostvarivali ono što im ne pripada i ono za čim netko kome je oteto vapi.

Ono na što smo mi iz Udruge Zaboravljeni branitelji odavno, odavno upozoravali sada, gle čuda odjednom postaje stvarnost, ali turobna stvarnost zbog koje smo u vrijeme kad smo upozoravali bili izloženi omalovažavanju, vrijeđanju, tjelesnom nasilju, progonu i ocrnjivanju.

Pojedini branitelji HVO-a ali i oni koji prve crte vidjeli nisu u svojim đavolskim, ničim opravdanim apetitima, driblinzima gradskih i državnih činovnika ostvariše i nečasno uzeše ono što će postati njihovo prokletstvo, ali zbog svoje kratkovidnosti ne vidješe da će postati i prokletstvo za njihove obitelji, za što lijeka nema.

Nebrojeno puta smo ukazivali na spomenute gadosti, pa izdvajamo i priliku kad je predstavnik naše udruge u Ministarstvu hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, pred relevantnim braniteljskim skupom gdje je bio prisutan i sadašnji ministar branitelja Tomo Medved, upozorio na lažne branitelje koji su u želji da ostvare hrvatsku mirovinu izreda prilagali papire o ranjavanju na „Južnom bojištu“. Na to upozorenje nitko od prisutnih nije imao odgovor, a prisutan je bio i jedan od zapovjednika „Južnog bojišta“.

I sad, kako ovih dana pišu pojedini mediji neki od bivših branitelja HVO-a traže da se objave imena onih koji su tužili i dobili milijunske odštete od Republike Hrvatske, a nisu sudjelovali niti bili ranjavani na teritoriju Hrvatske.

Htio to netko priznati ili ne, mi iz Udruge Zaboravljeni branitelji smo po svim saznanjima ne samo govorili i tražili istinu nego smo bili i vizionari, zbog čega smo bili predmet poruge mase bezkičmenjaka i nesposobnjakovića.

Znajući da život ratnika ne ovisi samo od njihove bojne spremnosti, već ponajviše od njihova osjećaja za čast i odanost hrabro smo i nedvosmisleno istupali u prokazivanju lažnjaka koji su rak-rana svakog normalnog društva, ali se nismo uklapali u partijski repertoar sebičnih ekonomskih interesa.

Tražili smo Registar branitelja, tražili smo javnu objavu spiska primatelja „čuvene egzistencijalne naknade“, koja odgovara svakom legalistu, ali politički medvjedi na to nisu reagirali nego su nastavili spavati svoj zimski san.

Izgleda da danas u ovom poremećenom sustavu vrijednosti koji kreiraju današnji mediji i suvremene tehnologije braniti zdrav razum postaje sve opasnije, ali ne bojte se dragi branitelji, mi smo izdignuli svoj duh iznad ništavnosti ovosvjetskih ponuda i nećemo nikada biti u nečijem toru, nego ćemo i dalje tražiti istinu kao temelj dugoročnog ozdravljenja.

I opet ćemo po tko zna koji put upozoriti na tzv. reprezentativne i krovne braniteljske udruge koje su u stvarnosti fiktivne, ali su na papiru i u pravilu u velikoj tajnosti jer se preko njih peru veliki novci za račun gospodara iz sjene i kao takve su izvor velikoga zla i nezadovoljstva među braniteljima. Radi se dakle o ljudima bez osobnih stavova, podložnim isključivo poslušnosti i odanosti predpostavljenom, čije je glavno geslo biti dio čopora, bez značaja i bez osobnosti, odani velikom vođi i predvodniku.

Naš program i misao vodilja je borba protiv spomenutih ljudi i njihovih pokvarenih zamisli koji nas istinske branitelje žele učiniti gubitnicima, sve rade da nam pogaze dostojanstvo i ubiju dušu. Pokušali su nas i pokopati ali nisu znali da smo sjemenke.

Radi rasvjetljavanja povijesne braniteljske istine koju smo i sami svojim životima pisali već smo više puta tražili termine i na medijima koji su pod kontrolom vladajućih, da se suočimo sa ovima sa „Južnog bojišta“, ali izmišljaju se razni razlozi da ne dođemo pod svjetlo reflektora jer se nisu spremni suočiti sa jedinom istinom i sa svojim podaničkim i prodanim životima i činjenicom da su ostali zarobljeni u vlastitom mraku.

U vremenu koje dolazi i dalje ćemo ostati na liniji svojih životnih uvjerenja zasnovanih na samo jednoj istini, aistinskim braniteljima koji nisu uprljali svoj domoljubni zanos i svoje braniteljske zasluge poručujemo: “Digni glavu, hodaj dalje, ne daj da te spuste oni koji vrijede manje“.

Udruga Zaboravljeni branitelji

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO