VIDEO: Tko je “pokrao” Rudnike boksita Široki Brijeg?

PRO Oglas

Poduzeće Rudnici boksita Široki Brijeg suočava se s predstečajnim stanjem, što je rezultiralo gubitkom posla za 37 radnika. Neki su se prijavili na Zavod za zapošljavanje, dok su drugi pronašli zaposlenje na drugim radnim mjestima. Oni koji su imali mogućnost odlučili su se za prijevremenu mirovinu.

Već dulje vrijeme tinjaju kriminalne aktivnosti unutar poduzeća, no nije se poduzimalo ništa kako bi se to spriječilo.

Nedavno je v.d. direktor napustio ne samo poduzeće, već i državu, skrivajući se na području Hrvatske, izjavili su bivši radnici portalu OTPOR.Media.

Unatoč upravljanju poduzećem Rudnici boksita od strane Županije Zapadnohercegovačke, dugovanja su narasla na oko 3 milijuna KM, a stečaj je neizbježan. Čeka se pravna bitka kako bi se utvrdila odgovornost za ovu situaciju, no postoji sumnja da neće nitko snositi ozbiljne posljedice kao ni vratiti ukradeni novac.

Ova tema bila je predmet rasprave na 14. redovnoj sjednici Skupštine ŽZH. Zastupnica Marija Lovrić postavila je pitanje o stanju poduzeća Rudnici boksita Široki Brijegu, dok je predsjednik Vlade ŽZH, Predrag Čović, podijelio dio detalja o situaciji te iznio pesimističnu prognozu. Vlada ŽZH planira poduzeti korake kako bi imenovala novi Nadzorni odbor i vjerojatno novu Upravu u nastojanju da spasi Rudnike boksita od stečaja, s obzirom da je prethodni kadar na tim pozicijama raspušten.

Mili Marušić / OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO