BiH BOT: Pričam ti priču o “gostujućoj mostarskoj balerini” i Mostaru najsigurnijem gradu!

PRO Oglas

Tko će, ako ne Večernji list pisati hvalospjeve o svom ljubimcu, “gostujućoj mostarskoj balerini” točnije svom proglašenom “gospodarstveniku godine” i do dan danas ne razriješenoj misteriji tko točno čini tu MT Abraham GROUP, kako je vole nazvati “grupacijom”.

Pa tako opet članak: Izraelski biznismen Amir Gross Kabiri: M. T. Abraham Group od Aluminij Industrije u BiH napravio globalnog izvoznika

https://www.vecernji.ba/vijesti/m-t-abraham-group-od-aluminij-industrije-u-bih-napravio-globalnog-izvoznika-1676098

Iako su mnogi pisali detaljno o “sumnjivim” i “spornim” događanjima u mostarskom Aluminijumu odkako je stigao gost iz Izraela na osnovu dostupnih podataka sa interneta, npr. kao Oslobođenje i portal OTPOR.Media, zauzvrat su dobili pismo opomene lidera “gostujuće mostarske balerine” te još uvijek “mistične” grupacije, naravno putem odvjetnika, gdje kaže da je sve napisano laž, ali ne kažu što to to točno laž.

Onako sa strane gledajući, podsjeti me pismo punomoćnika/odvjetnika na već uhodanu metodu “zastrašivanja” i ništa više. Bot bi volio da se usudi “gostujuća mostarska balerina” tužiti, pa da napokon svi mi saznamo tko je taj MT ABRAHAM GROUP, je li onako kako pišu, onako kako on želi da pišu ili ….

I naravno, uoči otvaranja PRIVATNOG DOGAĐAJA, Sajma privirednika Mostar 2.svibnja , GDJE TOČNO ZNAMO U ČIJOJ JE ORGANIZACIJI, opet jedan hvalospjevni članak da nas podsjeti o našoj “gostujućoj mostarskoj balerini” jer dok balerina nije počela plesati svoj “labudov ples” u Mostaru, čini mi se kao da Mostara nije ni bilo.

Da se svim detaljima iz članka bavim, neću, dosta smo pisali na tu temu, analizirali do u detalj. Neću se ni baviti hvalospjevima kako je to prva odgovorna kompanija s nekim plaćenim certifikatom, a i to je poprilično nejasno i koja ulaže u obnovljive izvore energije čime se osigurava stabilno i pristupačno napajanje, jer ovo je po najavama “gostujuće mostarske balerine” već trebalo poprilično bit izgrađeno, a osim poravnatog terena maklo se nije – tako “mahala” mahala.

Zadržati ću se na zahvalama “gostujućoj mostarskoj balerini” što je radi njega Mostar prošle godine postao grad u kojemu je moguće vidjeti i neke od najvrjednijih umjetničkih eksponata kojih se ne bi postidjele ni najveće svjetske metropole umjetnosti izloženih u ne tvrdim, ali mi se čini, okupiranoj galeriji u vlasništvu Aluminijuma dd Mostar koju je nazvao “The Hub of Fine Arts”.

Kažem “gostujuća mostarska balerina”, a zašto , pa svi oni koji su čitali ili htjeli malo više saznati o ovom “večernjakovom gospodarstveniku godine” znaju da okolo hodi i da se ponosi “balerinom”.

I tako neki dan zaista slučajno naletih na članak i snimak The Washington Post-a kad tamo ima se što za vidjet i pročitat, što naravno naše medije ne dodiruje, imaju oni preča i važnija posla:

…Prosvjednici su u četvrtak u Nacionalnoj galeriji umjetnosti u Washingtonu, D.C., oslikali vitrinu sa čuvenom skulpturom Edgara Dega “Mala plesačica od četrnaest godina /Op. bota ista gostujuća mostarska balerina/. To je posljednji u nizu sličnih prosvjeda usmjerenih na umjetnost kako bi skrenuli pažnju na klimatsku krizu…. snimak u prilogu objave

Nešto me presječe i sjetim se odmah sada naše “gostujuće mostarske balerine” i NJEGOVA JE ISTA, one što nam s plakata “urla” da VJERUJE U NAS, pa zaključih i ima razloga da vjeruje u nas jer je očigledno Bosna i Hercegovina, a posebno Grad Mostar najsigurniji dom za njegovu “balerinu”.

I onda tko to kaže da BiH nije sigurna zemlja, da ga vidim i čujem. Vidimo kako je sigurno za “balerinu” u razvijenoj svjetskoj sili broj 1 u gradu Washingtonu – ma kakav Washingtonu za Giganta Mostar, šta ba oni o sigurnosti znaju.

A sad koja je i DA LI JE u Mostaru jedna od desetine takvih skulptura pronađena nakon Degaove smrti /1917g/ kojih je većina upravo skupljena u Nacionalnoj galeriji umjetnosti u Washingtonu, D.C. ili je možda jedna od odlivenih 22 kopije u vosku – ili je možda jedna od najmanje 25 brončanih kopija Male plesačice koje su sad svugdje po svijetu, u raznim kolekcijama, ma to nam samo odgovor može dati “gostujuća mostarska balerina” ili “uvozna deklaracija”.

https://www.nga.gov/collection/highlights/degas-little-dancer-aged-fourteen.html

https://www.washingtonpost.com/dc-md-va/2023/04/27/climate-protest-paint-degas-little-dancer-national-gallery-dc/

Vaš BiH BOT

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk