DOZNAJEMO: Prve tvrtke iz Širokog Brijega dovode 50-ak radnike iz Bangladeša!

PRO Oglas

Iako su tvrtke iz Širokog Brijega bile nekoć ponosne na svoje lokalne korijene, posljednjih godina su se počele odvajati od svojih domaćih zemljaka. Mnogi su ljudi u Širokom Brijegu primijetili dramatično raseljavanje iz zajednice, dok su vlasnici tih kompanija postajali sve bogatiji i razmaženiji. Odlazak domaće radne snage u inozemstvo, u potrazi za boljim uvjetima rada, postao je čest prizor.

Zaposlenici u tim tvrtkama živjeli su u neprestanom strahu od gubitka posla. Radili su teško, često pod nepravednim uvjetima, a za svoj trud nisu bili adekvatno nagrađeni. U međuvremenu, šefovi tih istih tvrtki vozili su najnovije luksuzne automobile, živjeli u raskošnim stanovima, provodili dane na skupocjenim putovanjima, jeb… tuđe žene dok su muževi radili od jutra do mraka da prehrane obitelji….. itd, itd…

Široki Brijeg je nekad bio mjesto gdje su obitelji živjele zajedno i gradile svoju budućnost. Sada će izgleda postati grad razdvojenih interesa i različitih klasa.

Bilo je vremena kada će tvrtke iz Širokog Brijega morati posegnuti za izvanrednim mjerama kako bi nadoknadile nedostatak radne snage koja bi im držala profit na razini. Jedna od takvih mjera bila je zatražiti dozvole i vize za uvoz radnika iz azijskih zemalja. To je bila neizbježna posljedica njihove vlastite bahatosti i škrtosti prema domaćim uposlenicima.

Kako portal OTPOR.Media doznaje, ovih dana dvije firme iz Širokog Brijega koje su smještene na području industrijske zone Knešpolje, zatražile se uvoz, sad zasad po našim informacijama 50-ak radnika iz Bangladeša i ostalih zemalja. Tako da ovim putem čestitamo “našoj domaćoj pameti” kako kaže gradonačelnik Kraljević često u svojim hvalospjevima prema njima.

Možete reći i misliti što god želite, ali mi ćemo samo unaprijed skrenuti pozornost kako će Široki Brijeg, odnosno kompletna zajednica tim potezom uskoro doživjela velike promjene. Ti radnici sa sobom će donijeli svoju kulturu, običaje i “razne vještine”. Kasnije i neka svoja pravila i prava, ali izgleda kako nam je takva sudbina jer sami smo to dozvolili zato što mi nemamo pamet kao ti naši “gospodarstvenici” kojima je bitniji profit od vlastitog naroda!

Iako znamo o koji firmama se radi, nećemo ih sada imenovati jer ovo je samo početak.

Mili Marušić / OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO