Dvadeset godina od pokušaja terorističkog napada na Milana Bandića!

PRO Oglas

Nadomak zgrade Poglavarstva grada Zagreba u kontejneru na sjevernom parkiralištu, i to između Poglavarstva i pripadajućih garaža, gotovo točno ispod prozora gradonačelnika Milana Bandića, na današnji dan (16. ožujka) 2001. godine u 10.28 sati odjeknula je jaka eksplozija.

U jednom od kontejnera za otpatke eksplodirala je jaka eksplozivna naprava, a u požaru koji je potom izbio stradalo je deset parkiranih automobila. Lakše je ozljede zadobio jedan od slučajnih prolaznika. Teže ozlijeđenih nije bilo, a na mjesto događaja odmah su izišli vatrogasci koji su brzo zaustavili vatru, te djelatnici PU zagrebačke.

“Ovo jest poruka, ali mi ćemo i dalje raditi svoj dio posla, a hrvatska policija i ostale institucije pravne države odlučno će se obračunati s terorizmom svih vrsta jer ovo ima obrise terorizma i vjerujem da će počinitelji biti adekvatno kažnjeni”, kazao je naš Gruđanin, pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ističući kako je upravo toga jutra potpisao fakturu na 580.000 kuna za sanaciju spomenika na Mirogoju, a u trenutku eksplozije razgovarao je s veleposlanikom Kanade.

Iako je bilo očevidaca, najviše zaposlenika samog Poglavarstva, ali i nekih prolaznika, nitko nije bio voljan za izravne komentare događaja. Tek je jedan kazao kako je tako “bljesnulo i zagrmjelo da je na trenutak pomislio kako se Zagreb preselio u Bejrut”.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO