FOTO: Obnoviteljska skupština HKD Napredak održana u Širokom Brijegu, izabrana krovna tijela Podružnice

PRO Oglas

Obnoviteljska skupština HKD Napredak održana je u četvrtak, 22. travnja 2021. godine u prostorijama Sveučilišne galerije Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu s početkom u 17.sati, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.
Na dnevnom redu Skupštine usvojen je Statut, Poslovnik o radu Podružnice, te su izabrana krovna tijela Podružnice: predsjednik, dopredsjednici, tajnik, rizničar te članovi Upravnoga i Nadzornog odbora.

Na samom početku 1. Skupštine Podružnice HKD Napredak Široki Brijeg uzvanike i goste predstavnike političkog, javnog, društvenog i kulturnog života Bosne i Hercegovine je pozdravila voditeljica Bernarda Lasić.

Prije početka rada Skupštine slijedilo je intoniranje himni Bosne i Hercegovine, hrvatskog naroda i HKD Napredak te je odana počast minutom šutnje svim preminulim Napretkovcima u svijetu.

Nakon izglasavanja radnog tijela Skupštine nazočnim su se obratili: predsjednik Središnje uprave HKD Napredak dr.sc. Nikola Čiča, koji je u svom obraćanju pohvalio inicijativu obnavljanja HKD Napredak u Širokom Brijegu, naglasio je na potrebitu suradnju i zajedništvo međusobnog povezivanja Podružnica te je dao podršku u budućem radu Podružnice. Uzvanicima su se obratili i dopredsjednik središnje uprave Napretka Miroslav Landeka i predsjednik HKD Napredak podružnice Posušje Ljubo Begić. Sjednici Skupštine su prisustvovali i gosti: zamjenica predsjednika Skupštine i predsjednica Napretkove podružnice u Ljubuškom ŽZH Ivana Barišić, te predsjednica Upravnoga odbora Napretkove podružnice u Mostaru Monija Jarak Mikulić.

Na 1. Skupštini Podružnice HKD Napredak za predsjednika HKD Napredak podružnice Široki Brijeg izabrana je mr. art. Marijana Pažin-Ivešić, te dopredsjednici podružnice docent dr. art. Mladen Ivešić i Marija Cigić. Tajnik podružnice je Bernarda Lasić, a rizničar Sanja Barbarić. Izabrano je pet članova Upravnog odbora podružnice i tri člana Nadzornog odbora.

Novoizabrana predsjednica Napretkove podružnice Široki Brijega zahvalila se i pozdravila nazočne te se obratila prigodnim govorom u kojem je navela kako će kao novoobnovljena podružnica „težiti uspostavljanju neposredne suradnje s kulturnim, prosvjetnim, znanstvenim, vjerskim i gospodarskim ustanovama poradi promicanja kulturnog života Grada i Društva te poradi ostvarivanja zajedničkih ciljeva i zadaća.“

Iskrene čestitke uputila je svim novoizabranim zastupnicima i članovima Podružnice Široki Brijeg. Svima je poželjela „pregršt zanimljivih projekata u sinergijskom razvoju i ostvarenju zajedničkih ideja, jer časno ime Napredak to nesumnjivo zaslužuje“.

Na koncu se zahvalila na ukazanom povjerenju i podršci Središnje uprave HKD Napredak.

Povjerenik Skupštine je na završetku sjednice konstatirao da su svi radili transparentno i da su sve odluke koje su donesene bile u skladu sa zakonom i Statutom HKD Napredak te je zaključio je 1. sjednicu Skupštine novoobnovljene podružnice HKD Napredak u Širokom Brijegu.

OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO