FOTO Što čeka revizija? Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH novac za sport dodijelilo privatnim firmama

PRO Oglas

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta na čelu sa ministricom Ružicom Mikulić se opet proslavilo dodjeljujući novac od sporta.

Naime na javnom pozivu za sport novac su dobile i privatne firme registrirane kao udruge, a vrhunac neznanja ili pak namjere (ostavljamo čitateljima da procijene) je dodjeljivanje novca za sport kulturno umjetničkim društvima.

ŽZH se nalazi u sastavu Federacije Bosne i Hercegovine, samim time isti zakon vrijedi i za županiju kao i za entitet. S tim da ovo čak i nije zakon samog entiteta već je zakon na nivou Bosne i Hercegovine znači poštuje se i u Republici Srpskoj.

I dok i zadnji laik zna što spada u sportske klubove izgleda da nitko u Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta to ne zna.

Čak što više i ne mora da zna, dovoljno je samo nekoliko klikova da se otvori stranica Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine i da se pročita što sve spada u sport.

Na javnom pozivu za sport Federalnog ministarstva kulture i sporta sva kulturno umjetnička društva kao i mažoretkinje su odbijene za financiranje jer mažoret ples nije sport. Isto tako odbijeni su i privatni fitness centri za financiranje jer privatna nečija firma nije sport!

Međutim svjedoci smo da u ŽZH osim na županijskom novu i na gradskim nivoima imamo isti problem. Novac se dijeli po tko zna kojem kriteriju, a ispaštaju sportski klubovi jer kad se podijeli ovima kojima ne bi smjelo klubovima ostaju mrvice.

Već smo pisali o nezakonitim radnjama:

A i kod podjele novca klubovima uviđamo problem. Zašto?

Novac iz državnih institucija se ne smije dodjeljivati profesionalnim klubovima ili u prijevodu klubovima koji izdaju plaće profesionalnim igračima. Jer novac za sport isključivo je namijenjen za sportaše u BiH, za našu djecu, a ne za plaćanje koje kakvih stranaca koji igraju za klubove.

Isto tako pojedini klubovi kojima je dodijeljen novac nisu u funkciji uopće te papiri od klubova se koriste za dobivanje sredstava i trošenje u privatne svrhe ili pak imaju 3 člana, a dobili su više novca od klubova koji imaju velik broj članova i koji zaista rade sa sportašima. Što znači da se ne vrši nikakva kontrola niti provjera od strane ministarstva.

Gradske vlasti u ŽZH, ali i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ignoriraju zakone i dodjeljuju novac za iste.

Moramo da naglasimo kako je odluka donesena još u srpnju, al se tek nedavno objavila javno što dodatno budi sumnju u kriminalne radnje i pogodovanje rodbini.

Pitanje je što čeka revizija? Kad će se ovom kriminalu stati na kraj?

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO